Platio šest miliona za vilu, pa iz nje pobjegao glavom bez obzira - Niko mu nije rekao šta se dešava

Shai Gilgeous-Alexander napustio vilu

Platio šest miliona za vilu, pa iz nje pobjegao glavom bez obzira - Niko mu nije rekao šta se dešava

Midhat Šljivak

NBA zvijezda Shai Gilgeous-Alexander prije nekoliko mjeseci je kupio vilu u kanadskoj provinciji Ontario i za nju je izdvojio nešto više od šest miliona dolara. Želio je s djevojkom uživati u čarima vile, no nakon samo nekoliko dana pobjegli su glavom bez obzira.

Shai Gilgeous-Alexander jedan je od najboljih NBA igrača u ovom trenutku. 25-godišnjak je pod ugovorom s Oklahoma City Thunderom vrijednim 172 miliona dolara, a dio novca je uložio u kupovinu vile u kanadskoj provinciji Ontario.

Nešto više od šest miliona dolara Shai je izdvojio za 'mir' u blizini jezera Ontario, no ubrzo su se počele dešavati čudne posjete koje su izazvale nemir kod NBA zvijezde.

Kanadskom košarkašu se na vratima pojavio nepoznati čovjek. Uz prijetnje je tražio informacije o poznatom kralju kriptovaluta Aidenu Pleterskom.

Upravo je ova vila bila posljednji dom Pleterskom. Iznajmljivao ju je za 45.000 dolara mjesečno, ali napustio ju je nakon što su otkrivene njegove brojne prevare s klijentima kojima je uzeo više od 40 miliona dolara.

Oglasi

Čovjek je očigledno jedan od prevarenih i vjerovao je kako je Pleterski još uvijek stanovnik vile. Zbog toga se pojavio na vratima i prijetnjama je pokušao doći do informacija o prevarantu.

[facebook]https://www.facebook.com/carlosandchristina/videos/1099804940689880/[/facebook]

Shai je tako ni kriv, ni dužan došao u veoma neugodnu situaciju. Nije se svakako nadao da se tako nešto može desiti, a nakon poziva policiji saznao je i da su ovakve prijetnje itekako česte.

Pleterskog očigledno zbog prevare traže mnogi. Dosta je ljudi koji su kivni na njega i po izvještajima policije bilo je prijetnji da bi se vila mogla spaliti do temelja.

Shai Gilgeous-Alexander u dresu Thundera (Foto: EPA)

NBA zvijezdi nije bilo svejedno nakon što je čuo šta se dešava. Mislio je da će svoj mir od utakmica i naporne sezone nalaziti u ovoj vili, no istog trenutka je odlučio otići iz nje više se nije vraćao.

SGA je bez obzira na sve na parketu i dalje zaista ubitačan. Ove sezone u dresu Thundera prosječno bilježi 29.6 poena, 6.2 skokova i 5.8 asistencija po utakmici.

Ukupno je u karijeri ovaj nekadašnji student univerziteta Kentucky na prosjeku od nešto više od 21 poena po utakmici. Pored Thundera nastupao je i za LA Clipperse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti