Mihajlović je tek ukopan, a već nema mira: Razlog je faktor koji razara porodice!

Srbijanski trener preminuo od leukemije

Mihajlović je tek ukopan, a već nema mira: Razlog je faktor koji razara porodice!

Admin Čaušević

Kada neko bogat i slavan premine te se ukopa odmah se počne pričati o raspodjeli njegove imovine i ko će biti nasljednici. To nije izuzetak ni sa Sinišom Mihajlovićem koji je ukopan početkom sedmice nakon što je preminuo u 54. godini od posljedica leukemije. 

Mnogo je primjera gdje su se radi pohlepe i ljubomore razorile mnoge porodice. Obično glavni faktor za sve je novac jer svi žele da dobiju svoj dio kolača, pa onda kreću smicalice i podmetanja.

Upravo nasljedstvo bi moglo biti problem i u Mihajlovićevoj porodici, glavni razlog za to je njegov vanbračni sin kojeg je dobio i prije nego što je upoznao sadašnju suprugu Arijanu.

Mihajlovićev vanbračni sin se zove Marko i rođen je 1993. godine. Slavni fudbaler je izbjegavao da priča o njegovoj majci, a dogovor je bio da se upoznaju tek kada napuni 18 godina.

U međuvremenu je Mihajlović priznao sina te je odlučio da ga izdržava i školuje. Potom se oženio sa Arijanom s kojom je dobio petero djece.

Na kraju je Marka upoznao kada je dječak napunio osam godina. Bilo je to zaista srceparajuća scena koje se svojevremeno prisjetio i srbijanski as.

Oglasi

"Potrčali smo jedan drugom u susret i nekoliko minuta proveli u zagrljaju. Obećao sam mu da ću sutradan postići gol na utakmici protiv Brescije koji ću njemu posvetiti. Tako je i bilo. Kada je s velikim osmehom uzviknuo: 'Tata, ispunio si obećanje', htio sam da puknem od sreće", rekao je fubalski as.

Ipak, kako je Marko odrastao postao je nestašniji pa je na kraju i prekinut odnos sa ocem. Bili su u takvoj fazi da Mihajlović nije želio odgovarati na pozive svog sina.

Marko se na kraju pojavio na sahrani uz još petero Sinišine djece. Tamo su bili Viktorija, Virginija, Miroslav, Dušana, Nikolasa te njihova majka Arijana.

Kome će pripasti Mihajlovićevo bogastvo još uvijek nije poznato. Ali italijanski zakon jasan po tom pitanju.

Prema zakonu iz 2013. godine Arijani će pripasti četvrtina bogatstva, dok djeca rođena u braku i van braka imaju identična prava po pitanju nasljedstva.

Postupak za nasljedstvo tek treba biti otvoren, a ukoliko je Mihajlović ostavio testament, onda će situacija biti mnogo jasnija.