Udovica Siniše Mihajlovića otkrila njegove posljednje riječi
Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo je 16. decembra u 53. godini života (Foto: Instagram)

Arianna se oglasila

Udovica Siniše Mihajlovića otkrila njegove posljednje riječi

Midhat Šljivak

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo je 16. decembra u 53. godini života nakon dugogodišnje borbe s leukemijom.

Siniša Mihajlović jedan je od najvećih fudbalera bivše Jugoslavije. Legendarni fudbaler na terenu je bio istinska mašina za slobodne udarce i njegova lijeva noga će se zauvijek pamtiti.

Mihajlović je godinama unazad vodio bitku s leukemijom. Uporedo je nekako uspijevao da se bavi trenerskim poslom, no ove godine je napustio Bolognu te se posvetio još jednoj borbi za život.

Nažalost, njegovo srce novi meč nije izdržalo. Siniša je preminuo u 53. godini i iza sebe je ostavio suprugu Ariannu i šestero djece.

Njegova supruga mu je još jednom odala počast i otkrila je njegove posljednje riječi.

"Nikad neću zaboraviti ovaj trenutak kada si rekao da si tako sretan. Ubrzo si odletio na nebo", napisala je Arianna na Instagramu.

Oglasi

Njena posveta Siniši izazvala je velike emocije kod mnogih. Njene prijateljice su joj pružile veliku podršku i riječi utjehe koje će joj sigurno značiti.

Siniša Mihajlović je fudbalsku karijeru počeo u Borovu, a ime je stekao u ekipi Vojvodine, te zatim i Crvene zvezde s kojom je pokorio Evropu.

Početkom rata seli u Italiju gdje je obukao dres Rome, a zatim je godinama uspješno nosio dres Sampdorije, Lazija i Intera, gdje 2006. godine završava karijeru.

Kao trener je najduže vodio ekipu Bologne, a radio je u Cataniji, Fiorentini, Sampdoriji, Milanu i Torinu te selekciji Srbije.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 63 utakmice uz 10 postignutih golova.