Spahović osuđen na sedam i po godina zatvora

Zbog ubistva Amila Geca

Spahović osuđen na sedam i po godina zatvora

Endin Čaušević

MMA borac Tomislav Spahović prije nekoliko dana priznao je krivicu za ubistvo Amila Gece nakon čega je postigao dogovor sa Tužilaštvom KS.

Sudsko vijeće Kandonalnog suda je u ponedjeljak prihvatilo sporazum o priznanju krivice između Spahovića i Tužilaštva KS, a danas je MMA borcu izrečena kazna zatvora u trajanju od sedam godina i šest mjeseci.

Spahović je 22. aprila u sarajevskom naselju Buća Potok ispalio pet hitaca u pravcu automobila u kojem se nalazio Amil Gec. Gec je dan kasnije preminuo od zadobijenih povreda.

Bh. borac se nakon toga sedam dana nalazi u bjekstvu zajadno sa Arlisom Nišićem koji je također učestvovao u ubistvu. Nakon sedam dana Spahović i Nišić su se odlučili predati policiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi