Sin jedne od najbogatijih Ruskinja vraća kultni klub na staze stare slave

Preuzeo Sunderland

Sin jedne od najbogatijih Ruskinja vraća kultni klub na staze stare slave

Edmir Škorić

Iako ima samo 23 godine, Kyril Louis-Dreyfus postao je većinski vlasnik Sunderlanda.

Kultni engleski klub, nekadašnji prvak Premier lige, danas kuburi u trećoj ligi, ali popularne Crne mačke sada vjeruju u potpuni zaokret i povratak u elitno društvo na čelu sa 23-godišnjim tajkunom.

Vodit će klub zajedno sa Stewartom Donaldom, Juanom Sartoriem i Charliejem Methvenom, koji zadržavaju manjinski udio u Sunderlandu.

Kyril nije nepoznanica u nogometnom svijetu, budući da je njegov pokojni otac, koji je zarađivao milijarde, bio Robert Louis-Dreyfus i koji je ujedno bio vlasnik Marseillea od 1996. do 2009. godine, kada je preminuo od posljedica leukemije.

Kada je otišao na drugi svijet, kontra nad klubom bila je predana supruzi Margariti, koja je trenutno šesta najbogatija žena u Rusiji.

Oglasi

Porodična firma Louis Dreyfus svjetsko je carstvo koje se bavi poljoprivredom, preradom hrane i međunarodnom dostavom.

U posljednjoj financijskoj godini zabilježio je nevjerojatnih 33,6 milijardi funti prodaje. No Kyril i njegov brat blizanac Maurice, koji je DJ u Zürichu, shvatili su da svoj porodični novac ne mogu potrošiti tek od malih nogu.

Njihova majka tražila je od njih da putuju po svijetu, da upoznavaju ljude i različite kulture, ali i da vide šta je posao i šta su ispravne stvari. Imali su brilike da obiđu plantaže kafe i sokova u Brazilu, putovali po različitim dalekim zemljama, ali Kyril je bio uvijek vezan za nogomet.

Kao dijete je dolazi na Veledrome da prati utakmice Marseillea. Danas ima mnoge prijatelje među poznatim nogometašima, a jedan od najboljih prijatelja mu je bek Manchester Cityja Benjamin Mendy. Također, u dobrim je odnosima i sa slavnim bokserom Floydom Mayweatherom.

Njegova majka Margarita je Marseille 2016. godine prodala američkom biznimsneku Franku McCourtu, ali je njen sin Kyril zadržao pet posto udjela u klub.

Kyrilu u životu sve ide od ruke, pa je prošlog ljeta zaručio svoju lijepu djevojku Aleksandru Nowikovsy. Bogati 23-godišnjak ima velike planove i sa Sunderlandom, koji će po svim prilikama doživjeti pravu renesansu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi