Susret dvije legende: Omeyer testirao Buffona, ovaj imao šta da pita

Dva golmana PSG-a

Susret dvije legende: Omeyer testirao Buffona, ovaj imao šta da pita

Dva golmana koja 20 godina dominiraju rukometnim i fudbalskim terenima trenutno su članovi istog kluba - PSG-a, a za zvaničnu stranicu prvi put u svojoj karijeri neko ih povezao u zanimljivom prilogu.

Buffon se nije bunio da Omeyer testitra njegove rukometne vještine, ali novinari klupske televizije nisu nam omogućili da vidimo kako bi se Omeyer snašao među fudbalskim stativama.

Omeyer je intervjuirao Buffona o životu u Parizu, a zanimljivo je da Italijanu nije dugo trebalo da savlada francuski jezik. Jedina zamjeraka možda može biti to što nije znao koliko je dug rukometni teren.

Omeyer je u anketi Međunarodne rukometne federacije (IHF) izabran za najboljeg rukometnog golmana svih vremena. Za njega je glasovalo čak 93% posjetitelja od njih ukupno 4000.

Gianluigija Buffona je institut za nogometnu povijest i statistiku proglasio ga je najboljim golmanom svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi