Prosinečki je dobar strateg i van terena: Kako je 'zaveo' suprugu Vlatku?

O njegovom privatnom životu se malo zna

Prosinečki je dobar strateg i van terena: Kako je 'zaveo' suprugu Vlatku?

O. Lekić

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki ima spremnu taktiku kako da Zmajeve odvede na Evropsko prvenstvo.

Iako prve utakmice i nisu pretjerano ulijevale povjerenje bh. javnosti, Prosinečki je pokazao da treba vjerovati u njegove zamisli, jer ostvariti tri pobjede i jednom remizirati u četiri utakmice Lige nacija nije mala stvar.

Kao odličan strateg 'Žuti' se također pokazao i u privatnom životu. Sa suprugom Vlatkom ima brak iz snova, nerijetko ističe kako mu da je stabilnost i motiv za rad, no jeste li znali kako je zapravo počela njihova ljubavna bajka u kojoj su dobili dvoje djece?

Sve je počelo 1996. godine, Vlatka je tada bila još srednjoškolka...

"Jednom sam došao na kafu, vidio je i počeli smo razgovarati. Ja sam započeo razgovor, što inače nije bio moj običaj. Nakon dvije godine smo se vjenčali. Godinama smo u braku i ne pamtim kad smo se zadnji put porječkali. Fenomenalno funkcioniramo, stvarno nemamo nikakvih problema i prezadovoljan sam svojim porodičnim životom. Imam dvoje djece koju obožavam, suprugu koja me razumije, a to mi daje stabilnost i motiv za rad', izjavio je prije nekoliko godina za Gloriju.

Image result for vlatka prosinecki

Uz porodicu se najbolje osjeća.

"Puno mi je lakše kad su mi tu supruga i djeca. Porodica mi je najbolji lijek protiv stresa. Kad sam sa ženom i kćerima, mogu razmišljati i o nekim drugim stvarima, ne samo o nogometu", rekao je ranije.

Vlatka se ne viđa često u medijima niti na društvenim događajima, zbog čega su je mediji u Hrvatskoj označili kao 'samozatajnu'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi