Konačno okončana drama u Briselu: Napadač pronađen, pa upucan, navodno je preminuo

Prema posljednjim informacijama

Konačno okončana drama u Briselu: Napadač pronađen, pa upucan, navodno je preminuo

Esmer Oštraković

Utakmica koju su sinoć u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine igrale Belgija i Švedska prekinuta je na poluvremenu.

Nakon što su akteri utakmice saznali da su dva navijača Švedske ubijena u Briselu prije početka utakmice, susret je otkazan.

Dugo se napadač vozio na skuteru po Briselu i pucao iz automatske puške, te je tako napravio pravi haos na ulicama ovog grada.

Ipak, kako prenose mediji iz Belgije, napadač je jutros konačno pronađen, ali je navodno preminuo na putu do bolnice.

Oglasi

"Mogu potvrditi da je napadač pronađen u kafiću, te da je upucan. Svjedok ga je ugledao i pozvao je policiju. Informacije koje imam kažu da je preminio na putu prema bolnici. Još uvijek čekam zvaničnu potvrdu. Potraga je završena.

Oružje kojim je izvršio ubistva je bilo kod njega", rekla je ministrica Verlinden.

Na tribinama stadiona King Baudouin bilo je oko 35. hiljada gledatelja koji su dugo nakon ponoći morali ostati upravo na stadionu.

Izlazak im nije bio dozvoljen, ali kada je sve riješeno pušteni su da idu kući.

Inače, iz ove grupe Belgija je već na Evropskom prvenstvu baš kao i Austrija poslije pobjede nad Azerbejdžanom, pa je to olakšavajuća okolnost za UEFA-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi