Iz srca zapadne Evrope stižu jezive scene: Na tribinama strah, igrači i sudije zaključani...

Morali su igrati prvo poluvrijeme

Iz srca zapadne Evrope stižu jezive scene: Na tribinama strah, igrači i sudije zaključani...

Admin Čaušević

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Belgije i Švedske je prekinuta poslije prvog poluvremena nakon terorističkog napada u Briselu gdje je ubijeno najmanje dvoje švedskih navijača.

Susret na kultnom King Baudouin stadionu je počeo u planiranom vremenu iako se znalo za teroristički napada koji se desio 90 minuta prije početka susreta.

Nak raju je igrano prvo poluvrijeme u kojem su viđena dva gola. Gosti su poveli preko Gyokeresa u 15. minuti, da bi Romelu Lukaku izjednačio u 31. sigurnim udarcem sa bijele tačke.

Nakon što je sudija Mariani poslao igrače na poluvremenu u svlačionicu, oni su tu i ostali, dok su navijači na tribinama u strahu.

Informacije sa terena govore da su praktično kapije stadiona zaključane iz sigurnosnih razloga te da niko ne može napustiti čuveni fudbalski hram.

Oglasi

Martin Fredman, službenik za sigurnost FS Švedske, nalazi se na licu mjesta u Briselu, a za napad je saznao pet minuta prije utakmice.

"Imali smo sastanke s belgijskom policijom. Nalazimo se u situaciji u kojoj se utakmica mora odigrati. trenutno smo sigurni unutar stadiona. Zato igramo. Ne žele da Šveđani napuste stadion", rekao je Fredman za švedske medije.

Nakon nakon poluvremena utakmica je prekinuta. Igrači obje ekipe nisu htjeli nastaviti s igrom, izvjestio je Viaplay.

"Nismo dobili nikakvu informaciju da su navijači Švedske mete, osim da su žrtve sigurno bile Šveđani. Ali znamo za prijetnju koja postoji protiv Šveđana diljem svijeta. Pratimo to s Ministarstvom vanjskih poslova svaki put kad putujemo", rekao je Fredman.

Sigurnosna situacija na stadionu je pojačana i više policije počelo je kružiti oko arene.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, iz ove grupe Belgija je već na Evropskom prvenstvu baš kao i Austrija poslije pobjede nad Azerbejdžanom, pa je to olakšavajuća okolnost za UEFA-u.

Top Komentari

plemic
hamasovci,
2 5
Rodjeni1985
Free PALESTINA!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti