Nekoliko sekundi s Henryjem promijenilo joj život i sve je bilo super dok nije zavibrirao mobitel...

Đavo joj nije dao mira

Nekoliko sekundi s Henryjem promijenilo joj život i sve je bilo super dok nije zavibrirao mobitel...

E. Škorić

U ljeto 2007. Thierry Henry slomio je srca navijača Arsenala potpisavši za Barcelonu, koja je samo sezonu ranije pobijedila upravo Topnike u finalu Lige prvaka.

Glavni trener londonskog kluba Arsene Wenger, međutim, godinama kasnije tvrdio je da je Henryjev odlazak pogodovao njegovoj ekipi. Navodno je autoritet Francuza toliko porastao da su se mlađi igrači Arsenala - Robin van Persie, Cesc Fabregas i Emmanuel Adebayor - vjerovali da neće dobijati lopte od slavne zvijezde i da će Francuz pokušavati sve sam. Pravi navijači Arsenala znaju da odlazak Henryja nije pomogao ekipi i da je tada završeno trofejno izdanje tima iz sjevernog Londona.

Henryjeva prva sezona u Barceloni protekla je tako što je postigao 12 golova na 30 utakmica u La Ligi, što je bila skromna brojka za jednog od kandidata za Zlatnu loptu, no navijači su pretpostavljali da se Titi samo prilagođovao na novu okolinu. Ipak, godinama kasnije pokazalo se da su ljubavni razlozi spriječili Henryja da ima uspješnu debitansku sezonu u Barceloni.

Claire Merry bila je žena s kojom je Henry bio u braku dok je prelazio iz Arsenala u Barcelonu. Bili su vjenčani, a upoznali su se godinama ranije snimajući zajedno za jednu reklamu za Renault. Kada je snimao reklamu sa Claire, Henry je bio u braku sa Sadie Hwelett, no istovremeno ju je varao sa spomenutom Claire. Claire se pojavljue u reklami na 13. sekundi videa. 

Zaljubila se u šarmantnog Francuza, počeli su izlaziti, vjenčali se. Sve je bilo super... I onda dođe dan koji je sve odlučio. Jedan trenutak njegove nepažnje i njena sumnja dovode do potpunog haosa.

Shvatila je da je prevarena. Saznala je za to na onaj klasični, odvratni način. Henry je telefon slučajno ostavio kod kuće, a u nekom trenutku telefon je zavibrirao, pristizale su poruke, no kada je uzela mobitel u ruke, imala je šta i vidjeti...

Oglasi

"Iz znatiželje je uzela mobitel, a kada je vidjela šta se tamo nalazi, počela je listati sve poruke svog supruga. Bilo je i fotografija. Kada se vratio kući, razgovarala je s njim i započela veliki skandal. Thierry je rekao da odlazi i činilo se da ga nije briga", ispričao je jedan prijatelj Claire Merry.

Zalupivši vratima, Titi se nije pojavio kod kuće, u otmjenoj vili u Hampsteadu, naredne dvije sedmice. Cijelo to vrijeme Claire je živjela u iščekivanju mogućeg primirja, no kad joj je strpljenje puklo, prva je podnijela zahtjev za razvod. Nakon toga, Henry je gotovo odmah otišao u Barcelonu, vođen ne toliko sportskim razlozima koliko željom da se u ovom trenutku drži podalje od Claire.

“Razvod je definitivno jedan od razloga zašto je Thierry prešao u Barcelonu. Ne radi se samo o nogometu", rekao je blizak izvor.

Ali njena sreća u nesreći bila je to što joj je pripadao dobar kolač njegovog bogatstva. Bivša supruga je odlučila da uzme ono što joj pripada jer su 2003. godine njih dvoje potpisali bračni ugovor i ona je tražila od Francuza 10 miliona funti ili 40 posto njegovog tadašnjeg bogatstva. Henry je angažovao vrhunske advokate kako bi dobio slučaj, ali je sud riješio spor u korist bivše manekenke.

Parnica se vukla cijelu godinu, pa francuski nogometaš u prvoj sezoni u Barceloni nije imao mira i nije mogao da bude ono što je bio sezonama ranije u Arsenalu. Već iduće sezone, odmičući se od neugodnog rastanka, Henry će umjesto 12 zabiti 19 golova i s Kataloncima osvojiti legendarnu trostruku krunu.

Oglasi

Što se tiče Claire Merry, bila je kasnije žrtva prevaranta Medi Abalimba sa kojim se upoznala godinama kasnije nakon raskida sa Henryjem. 

Za razliku od Thierryja koji je bio proslavljeni nogometaš u Francuskoj, u Arsenalu i Barceloni, Medi Abalimba nije mogao napraviti mnogo od svoje nogometne karijere iako je nekoć bio u redovima Liverpoola i Derby Countyja.

Arhiv: Thierry Henry u društvu bivše supruge Claire Marry gleda Roland Garros

Prerano je zbog povreda završio karijeru, pa stoga je tražio druge načine da zaradi za život. Jedno od načina na koje se odlučio odvažiti bilo je natjerati bivšu suprugu slavnog Henryja, sada već toliko spomenutu Claire, da se zaljubi u njega.

32-godišnji Abalimba natjerao je bivšu suprugu velike nogometne zvijezde da mu plati boravak u luksuznom hotelu s pet zvjezdica i rad stomatologije. Zadobio je povjerenje 41-godišnje britanske manekenke nakon što joj je rekao neke divne stvari o sebi, ali bio je obični prevarant.

Tokom jednog od sudskih ročišta, sud je potvrdio da se Abalimba pretvarao da je Amerikanac po imenu Miguel Johnson. Bivši nogometaš morao je koristiti lažni američki naglasak tokom svog vremena s bivšom suprugom Thierryja Henryja.

Oglasi

Claire Merry srela se s prevarantom na privatnoj zabavi 2019. Počeli su izlaziti bez ikakve provjere njegove prošlosti. Nije ni znala da se bivši nogometaš upravo vratio iz zatvora jer je prevario svoju bivšu djevojku Georgiju Steel, zvijezdu reality TV emisije Love Island 2018.

Dok je sud razmatrao slučaj koji je bivša supruga Henryja iznijela na sud, otkriveno je da je Abalimba također prevario menadžera diskografske kuće Simona Belofskog i dvojicu vozača koji ništa nisu sumnjali. Ukupan iznos novca koji je bivši nogometaš dobio od svojih žrtava navodno je veći od 170.000 funti između januara 2021. i marta 2021.

Claire je 2005. godine dobila svoju prvu i jedinu kćer Teu s Henryjem. U braku su zvanično ona i Thierry bili do decembra 2008. godine. Za razliku od nje, Henry je našao svoju sreću jer je uplovio u sretnu vezu sa Sarajkom Andreom Rajačić.

Andrea Rajačić, Sarajka koja je osvojila srce Thierryja Henryja - par je i dalje zajedno

Navodno je manekenku upoznao nedugo nakon rastanka sa Claire, a sa Sarajkom ima sina Tristana rođenog 2012. godine.

Inače, malo detalja o njegovom životu danas izlazi u javnost budući da je odlučio prije nekoliko godina da pogasi sve profile na društvenim mrežama. Živi sretno i raskošno, što i ne čudi budući da je od svih aktivnosti i ugovora zaradio više od 150 miliona eura.

Nakon što se povukao iz nogometa, Henry je trenirao Monaco i prvoligaški nogometni klub, Montreal Impact. Trenutno je pomoćni trener Belgije.

Oglasi