Tuchel postigao dogovor o isplati odštete sa PSG-om
Foto - EPA

Dobit će pristojnu cifru

Tuchel postigao dogovor o isplati odštete sa PSG-om

M. Šljivak

Njemački stručnjak Thomas Thuchel dobio je nedavno otkaz u PSG-u.

Iako je Tuchelu do isteka ugovora u Parizu ostali svega pola godine, klub je odlučio da ga otpusti i da posao ponudu Mauriciju Pochettinu, koji je tu ponudu i prihvatio.

Neće naravno Tuchel otići praznih džepova iz Pariza. On je sa klubom postigao sporazom o isplati odštete i na njegovom računu će završiti dodatnih šest miliona eura.

Dogovor sa Pochettinom je sa druge strane već potpisan i uskoro se očekuje službena potvrda njegovog angažmana.

Tuchel pred utakmicu dao kontroverzan intervju, a nakon utakmice mu uručen otkaz

Thomas Tuchel iznenađujuće je dobio otkaz na klupi PSG-a.

Njemački stručnjak tako nakon nešto više od dvije godine odlazi sa klupe, a mnogi tvrde da mu je presudio intervju kojeg je dao jučer njemačkoj televiziji Sport1.

“U ovih šest mjeseci sam se pitao: "Jesam li još uvijek trener ili sam političar u sportu, ministar sporta? Gdje je moja uloga kao trenera u ovakvom klubu?", istakao je Tuchel i nastavio je:

"Rekao sam sebi: Samo želim trenirati. Zato sam postao trener i zato to i dalje jesam, mogu se naći bilo gdje. Bilo gdje gdje postoji pola terena za trening i DVD uređaj za snimanje video zapisa. Ja volim fudbal, ali u ovom klubu se ne radi uvijek o fudbalu. U ovakvom klubu ima niz utjecaja, nije samo interes ekipe", rekao je Tuchel.

Ove riječi su navodno uvrijedile čelnike kluba koji su mu uručili otkaz šest mjeseci prije isteka ugovora.

RMC tvrdi da je Tuchel za otkaz saznao nakon utakmice sa Strasbourogom, a razlozi koji su mu saopštenu su čisto sportske prirode, odnosno nedostatak povezanosti i komunikacije sa timom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi