Zbog jedne divne žene Tom Brady napušta NFL: "Vrlo je teško, ali to mora da se riješi"

Želi se posvetiti svojoj porodici

Zbog jedne divne žene Tom Brady napušta NFL: "Vrlo je teško, ali to mora da se riješi"

E. Škorić

Tom Brady (44) najveća je zvijezda NFL-a, ali je sada odlučio da nakon 22 godine okonča karijeru.

Bradyjeva odluka iznenadila je sve ljubitelje američkog nogometa. On je nakon eliminacije njegove ekipe Tampa Bay od Los Angeles Ramsa u doigravanju odlučio da je vrijeme za mirovinu.

Tom Brady smatra da je posljednjih godina dosta zanemario svoju porodicu, te da bi to moglo imati ozbiljne dugoročne posljedice. Brady je oženjen poznatom brazilskom manekenkom Gisele Bundchen (41). Upoznali su se 2006. godine nakon "spoja na slijeo" koji su organizovali neki zajednički prijatelji.

Tri godine kasnije par se vjenčao, a sada imaju dvoje djece: Benjamina Reina (12) i Vivian Lake (9). Gisele je također maćeha sina Toma Bradyja kojeg je dobio s glumicom Bridget Moynahan.

Tom Brady smatra se jednim od najvrjednijih igrača u povijesti američkog nogometa. Osvojio je sedam Super Bowl trofeja u posljednje 22 godine, a tri puta je bio proglašen za MVP-a Super Bowla.

Oglasi

Njegovo bogatstvo iznosi oko 250 miliona eura, ali čini se da mu je kroz sve ove godine bogate karijere trpio porodični i društveni život, te više ne želi da rizikuje čak i moguću rastavu od svoje supruge Gisele.

"Mislim da je moja žena dugo sama držala našu kuću. I mislim da postoje stvari koje želi raditi. Znate, nije se toliko trudila zadnjih 10-12 godina, već je samo odgajala djecu, brinula se o njima, obavezala se živjeti u Bostonu, a zatim se preselila na Floridu. Ovo je problem. Vrlo težak problem koji mora da se riješi", svojevremeno je u jednom podcastu govorila NFL zvijezda.

Definitivna odluka o odlasku u mirovinu još nije zvanično potvrđena, ali čini se da je to to i da se čeka pravi trenutak da je saopšti, a odlučio je to po svemu sudeći uraditi kada se kompletira sezona.

Brady je u NFL ušao 2000. godine. Draftovan je kao 199., a prvi klub mu je bio New England Patriotsi. Tada je krenula velika i bogata karijera jednog od najboljih ikada...

Sada će Tom imati sve vrijeme svijeta da uživa sa zgodnom Brazilkom i sa svojom djecom, te će dobiti priliku da nadoknadi sve ono što im možda nije stigao priuštiti sve te godine dok je osvajao trofeje i ispisivao povijest američkog nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi