Kada on otvori garažu svi ostaju bez daha: Nestvarna kolekcija automobila legendarnog fudbalera

Tom Brady i kolekcija od preko četiri miliona dolara

Kada on otvori garažu svi ostaju bez daha: Nestvarna kolekcija automobila legendarnog fudbalera

M. Šljivak

Tom Brady je bez ikakve dileme jedan od najboljih igrača američkog fudbala koji su se pojavili.

Šestostruki NFL prvak sa New England Patriotsima ne želi zaustaviti karijeru iako ima 43 godine, a iako je napustio svoj legendarni tim, još ćemo ga gledati na terenu i to u dresu Tampa Bay Buccaneersa.

S obzirom na to da na Floridi Brady odavno ima kuću, neće mu biti teško da se navikne na novi život, a skupocjeni dom krasi i zaista nestvarna kolekcija automobila koju posjeduje.

Ona vrijedi više od četiri miliona dolara, a u kolekciji su neke zaista čudesne mašine.

Najskuplja zvijer u garaži je Bugatti Veyron Super Sport koji vrijedi čak tri miliona dolara. Do 'stotke' stiže za samo 2.5 sekunde, ima 1200 konjskih snaga i osmolitarski W16 motor.

U deset godina samo je 450 ovih automobila proizvedeno, a jedan od njih krasi garažu legendarnog quarterbecka.

Intersantno je svakako da Brady ima sponzorski ugovor sa Aston Martinom. Oni su mu poklonili DB11 model iz 2017. godine vrijedan nešto preko 200.000 dolara.

Također, posjeduje i TB12 Aston Martin Vanquish S Volante od 360.000 dolara, a pored ovih autombila posjeduje još i Rolls Royce Ghost (400.000$), Ferrari M458-T (230.000$), Audi R8 (165.000$), Land Rover Range Rover (100.000$), te Lexus GS 450H (57.000$).

Pravo malo carstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi