Treba biti čovjek: Džeko je zabio za pobjedu, ali prije utakmice je uradio više od toga!

Humanost na djelu

Treba biti čovjek: Džeko je zabio za pobjedu, ali prije utakmice je uradio više od toga!

A. Čaušević

Edin Džeko je svojim golom zadržao Vučicu u životu. Roma je sa 1:0 pobijedila Udinese i ostala u trci za plasman u Ligu prvaka. 


Kapiten bh. reprezentacije je poznat po brojnim humanitanim akcijama, a kada ga je god neko zamolio za pomoć on nije odbio poziv. Osim da je veliki igrač, popularni Dijamant je jučer pokazao da je pije svega čovjek.

Naime, prilikom izlaska iz tunela stadiona Olimpica pred početak utakmice Džeko je izašao posljednji zajedno sa dječakom u kolicima.

Džeko gurao hendikepiranog dječaka te se tako po ko zna koji put na djelu vidjela njegova humanost. Ovim gestom, a i pobjedničkim golom iskusni napadač je sigurno dodatno porastao u očima navijača Rome.

Zato se i s pravom postavlja pitanje da li Roma sebi može dopustiti da na kraju sezone ostane bez ovakvog igrača, ali i čovjeka?!

Promo

Top Komentari

DamirT
Jedan je Dijamant.Pitanje je kad cemo opet imati ovakvog igraca i velikog humanistu.
4 0
MirzaBarucic
Hvala ti Džeksone što postojiš. Dao si mnogo toga za BIH, hvala ti. Smiješno je kad te neki pljuju a tvoja je karijera u pitanju. Sretno ti bilo dijamantu.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi