Tužna sudbina zadesila malog Messijevog prijatelja: 'Nedostaje mi Messi, nazvat ću mu selam..."
Messijevo prijateljstvo sa malenim Murtazom je počelo prije dvije godine kada su se prvi put pojavile fotografije ovog dječaka sa Messijevim dresom napravljenim od kese. Sigurni smo da ovo neće biti kraj i da će Argentinac još jednom pomoći prijatelju.

Nakon upoznavanja zvijezde Barcelone Murtazin život je postao pakao

Tužna sudbina zadesila malog Messijevog prijatelja: 'Nedostaje mi Messi, nazvat ću mu selam..."

Murtaza Ahmadi, dječak koji je prije dvije godine postao poznat nakon što su se pojavile njegove fotografije s dresom Messija kojeg je napravio od kese, danas proživljava vrlo teške trenutke. 

Njegova porodica je bila primorana da po drugi put napusti dom koji se nalazi u jugoistočnom dijelu Afganistana te sada žive u Kabulu. Zbog straha od napada talibanskih militanata, mali Murtaza i njegova porodica su napustili dom jedne noći i tom prilikom nisu stigli čak ni ponijeti sa sobom Messijev dres.

Podsjetimo, zvijezda Barcelone je Murtazi poklonila dres nakon što je vidio njegove fotografije na internetu, a brzo nakon toga je i upoznao mališana i to u Kataru gdje je Barcelona igrala jednu utakmicu.

Ipak, to je očigledno donijelo samo probleme za ovog mališana čija majka kaže kako je dobila prijetnje od lokalnih razbojnika.

"Lokalni razbojnici su nas zvali i rekli su 'Postali ste bogati, dajte nam novac koji ste dobili od Messija ili ćemo ubiti vašeg sina'", kaže majka Shafiqa, a prenosi AFP. Ona također potvrđuje da su pokloni od Messija ostali u bivšem domu. "Nismo mogli da ponesemo ništa od naših stvari, sve što imamo su naši životi".

Inače, ova porodica pripada etničkoj grupi Shia Hazara koja je protjerana od strane Talibana tokom njihove operacije u Ghazni u novembru mjesecu. Iz UN-a su poručili da je oko 4.000 porodica protjerano, a svjedoci te scene opisuju kao 'apsolutni teror'.

Shafiqa je poručila kako je sa šalom prekrivala lice svog sina kako ga niko ne bi prepoznao dok su bježali. "Opasnost od strane Talibana je uvijek prisutna, tako da povratak nije opcija", kaže ona.

Murtazin stariji brat, koji mu je i napravio Messijev dres od kese, poručuje da strahuje za brata. "Bojimo se da će mu se nešto loše desiti ako ljudi saznaju da je to on". Za medije je govorio i danas sedmogodišnji Murtaza koji kaže da mu Messi nedostaje:

"Nedostaje mi Messi. Kada ga vidim, reći ću mu 'Salaam, kako si Messi?', otići ću na teren gdje bude igrao i gledati meč", između ostalog je rekao za AFP ovaj mališa.

Nadamo se da će Murtazi i njegovoj porodici uskoro doći bolji dani i da će se jednog dana moći vratiti u svoj dom.

Top Komentari

Patriot1
TI SI MOMCINO HEROJ MESSI NE , NEK DRAGI BOG PODARI DJECIJU RADOST I SLOBODU !!!
22 2
NKZ1922
Tako to inace bude.. Dobiju svojih 5 minuta "slave" i onda svi zaborave na njih kao da su nakon toga svi njihovi problemi rijeseni. Sve zvijezde paze na svoj imidz, ovakvi potezi ih dizu u ocima drustva. Zelim da vjerujem da ima dobrih dusa medju poznatim sportistima, muzicarima koji stvarno zele usreciti ovakvu djecu i pomoci im... ali tesko mi je povjerovati u to. Sve djeluje kao marketinski potez. Poklonis mu dres, popricas s njim na 5 minuta i onda se vratis u svoju vilu od 10tak miliona eura, a on nazad u puku borbu za prezivljavanje.
10 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi