Apokaliptične scene na Arapskom poluotoku: Bh. fudbaleri svjedoče nezapamćenim poplavama!

Situacija najgora u UAE

Apokaliptične scene na Arapskom poluotoku: Bh. fudbaleri svjedoče nezapamćenim poplavama!

Eldar Ganibegović

Apokalipsa je prava riječ za ono što se dešava na Arapskom poluotoku. Velike poplave su zahvatile mnoge države u ovom području, a svemu svjedoče i bh. fudbaleri.

Najugroženiji su Ujedinjeni Arapski Emirati. U ovoj državi igraju Miralem Pjanić i Samir Memišević, te svjedoče svemu što se dešava.

"Ma haos brate. Mislim, sa mnom je sve ok, ali grad je danas kao apokalipsa. Mada evo Sunce sija, ubija", rekao nam je kratko Samir Memišević koji igra za Al Nasr iz Dubaija.

Nedaleko od Dubaija je Miralem Pjanić. On nastupa za Al Sharjah gdje je situacija također užasna.

Njega na telefon nismo uspjeli dobiti za sada, a veliko je pitanje da li ima interneta uopšte kada vidimo klipove koji iz Sharjaha kruže na društvenim mrežama.

Oglasi

Državna novinska agencija WAM nazvala je kišu "historijskim vremenskim događajem" koji je nadmašio sve dokumentovano od početka prikupljanja podataka 1949. godine.

Kiša osim u UAE pada u Omanu, Bahreinu, Kataru i Saudijskoj Arabiji gdje igraju naši Ibrahim Šehić i Gojko Cimirot.

Veznjak Al Feihe, Gojko Cimirot, istakao je za SportSport da je situacija u Saudijskoj Arabiji bolja, odnosno da je u Feihi bilo malo problema, ali da je sada sve ok.

Što se UAE tiče, mediji prenose da je u ovoj zemlji u jednoj noći palo kiše koliko padne u toku dvije godine. 

Klimatske promjene uzrokovane ljudskim djelovanjem uzrokuju da ekstremne padavine postaju sve češće i intenzivnije, navodi se u izvještaju američke vlade o procjenama vremenskih prilika.

Top Komentari

user1676370670
Bog poceo kaznjavati bahatost i oholost....
1 0
user1708890612
Uzrok sa nedaće ???? GAZA
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi