Pjanić pred Ukrajinu: "Očekujem životnu utakmicu, san mi je otići na EURO sa reprezentacijom BiH"

Veoma jasna poruka Pjanića

Pjanić pred Ukrajinu: "Očekujem životnu utakmicu, san mi je otići na EURO sa reprezentacijom BiH"

E. Oštraković

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine ovog mjeseca očekuju ključne utakmice za plasman na Evropsko prvenstvo. Prva prepreka našim reprezentativcima je reprezentacija Ukrajine koja dolazi u Zenicu.

U Sarajevu će se u ponedeljak okupiti reprezentativci Bosne i Hercegovine, te će početi sa pripremama za utakmice baraža za EURO 2024.

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca u našem timu je Miralem Pjanić, a on sa dosta motiva dočekuje utakmicu protiv Ukrajine.

"Očekujem životnu utakmicu. San mi je otići sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine na Evropsko prvenstvo. Bio sam prvi put u historiji u dresu svoje države na Svjetskom šampionatu, a htio bih biti i na EURU, na kojem do sad nismo učestvovali. Očekuje nas teška utakmica, ali veliki motiv i naša publika će predstavljati prednost za naš tim."

Govorio je Pjanić i o selekciji Ukrajine.

Oglasi

"Imaju vrlo kvalitetnu reprezentaciju. Mlada su i jaka ekipa. Gledao sam ih nekoliko puta i radi se o veoma dobrom timu koji je u kvalifikacijama napravio dosta problema jednoj Italiji. To dosta govori o njihovim kvalitetima."

Zanimljivo je da je Pjanić bio dio svih dosadađnjih baraž utakmica naše reprezentacije.

"Imali smo dosta nesreće u prethodnim baraž utakmicama. Mentalno moraš biti spreman za takve mečeve. Ima nas nekoliko igrača što imamo veće iskustvo u odnosu na mlađe momke, i to moramo da prenesemo na cijelu ekipu. Radujem se predstojećem okupljanju i dolazim sa velikom motivacijom."

Na kraju je poslao poruku svim navijačima naše reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imamo fantastične navijače i nadam se da ih možemo obradovati, a tako i cijelu državu. Puno bi značilo cijeloj Bosni i Hercegovini da se plasiramo na veliko takmičenje i uradićemo sve da to i ostvarimo."

Podsjetimo, utakmica protiv Ukrajine igra se 21. marta na stadionu Bilino polje u Zenici.

Top Komentari

SamoSiroki
Ne može odigrati 30 min na vrhunskoj razini.. Ali dobro, bio je klasa to postujem .
1 1
user1676604889
On da dadne 16 maximuma dzaba. Dokaz da je sreca sve u zivotu,nikakav igrac
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi