Šta je to Miralem Pjanić 'pazario' za 300.000 eura? "Skidam kapu, nijedan drugi Balkanac to nema"
Miralem Pjanić pozira na odmoru sa satom od preko 300.000 eura (Foto: Instagram / Miralem Pjanić)

Bh. fudbaler ne štedi

Šta je to Miralem Pjanić 'pazario' za 300.000 eura? "Skidam kapu, nijedan drugi Balkanac to nema"

M. Šljivak

Miralem Pjanić (33) je tokom profesionalne karijere igrao za velika imena evropskog fudbala, imao je bogate govore, pa je sebi lako mogao priuštiti stvari kakve običnom čovjeku za dva života nisu dostižne. Poznato je kako je bh. fudbaler veliki ljubitelj satova, a najskuplji u njegovoj kolekciji je 'Richard Mille 67-02' koji košta više od 300.000 eura.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić trenutno je član ekipe Sharjah FC iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tamo je otišao nakon bogate evropske karijere u kojoj je igrao za velika imena Juventus, Barcelonu, Bešiktaš, Romu i Lyon, te je definitivno dodatno napunio bankovni račun.

Pjanić je zarađivao visoke cifre, posebno kao član Barcelone i Juventusa, pa je sebi uvijek mogao priuštiti stvari koje su za običnog čovjeka nedostižne.

Bh. fudbaler je poznat kao kolekcionar satova. Zaštitno je lice švicarskog brenda Corum i uglavnom nosi satove ove kompanije.

Sat Richard Mille 67-02 kojeg nosi Miralem Pjanić (Foto: Instagram)

Međutim, u svom vlasništvu 33-godišnji fudbaler ima i sat od preko 300.000 eura. Radi se o satu Richard Mille 67-02 koji je posebno izrađen za katarskog atletičara Mutaza Barshima.

Oglasi

"Miralem Pjanić u svojoj kolekciji ima nešto što nema nijedan drugi Balkanac. U pitanju je, ni manje ni više, vjerovali ili ne, Richard Mille 67-02."

"U pitanju je sat kojeg je Richard Mille napravio za katarskog atletičara Mutaza Barshima, on ga nosi tokom svojih takmičenja i košta, vjerovali ili ne, 300.000 eura."

"Jedan balkanski fudbaler je izdvojio skoro 300.000 eura, ako ne i više u tom trenutku kada je ovaj sat kupovao, da bi nosio 67-02 Richard Mille. Skidam kapu", poručio je Strahinja Đorić sa sajta Sat na ruci.

Lako Pjanić može priuštiti ovakve stvari. Njegova godišnja plata u Emiratima je oko četiri miliona eura, a ranije je kao član Barcelone i Juventusa zarađivao oko 8.5 miliona eura po sezoni.

Prema nepotvrđenim izvorima reprezentativac Bosne i Hercegovine 'težak' je oko 60 miliona eura.

Oglasi