Udovica Kobea Bryanta traži stotine miliona odštete zbog njegove smrti

Spremila veliku tužbuj

Udovica Kobea Bryanta traži stotine miliona odštete zbog njegove smrti

E. Škorić

Vanessa Bryant, supruga preminule košarkaške legende Kobea Bryanta, traži stotine miliona odštete.

Vanessa je ostala udovica 26. januara kada je bivši košarkaš LA Lakersa poginuo u nesreći nakon pada helikoptera u predjelu Kalabasas u Kaliforniji. Osim Kobea, poginula je i njihova 13 godina stara kćerka Gianna.

Nakon nesreće u kojoj je izgubio život, njegova supruga Vanessa odlučila je podnijeti tužbu protiv Island Express Helicoptersa, helikopterske kompanije koju smatra krivim za smrt njenih članova porodice.

Ona navodno sprema višemilionsku tužbu i zahtijevat će nekoliko stotina miliona dolara odštete. Prema dokumentima predstavljenim Sudu i kojima su spomenuti mediji imali pristup, Vanessa "traži ekonomsku štetu, neekonomsku štetu, kamate za naknadu štete, kaznenu odštetu i druga pravna sredstva koja Sud smatra poštenim i prikladnim".

Ne govori se o određenoj svoti novca, ali tužba pokazuje da "buduće zarade Kobea Bryanta i posljedični gubici za porodicu iznose stotine miliona dolara".

Prva tužba koju je podigla udovica igrača bila je usmjerena protiv Island Express Helicoptera i Ara George Zobayan, pilota koji je na dan nesreće zapovjedio helikopterom i koji je također umro.

Navedeni sudski sažetak sastojao se od 72 stranice na kojima se tvrdi da je nesreća "izravni rezultat Zobayanovog nemarnog ponašanja za koje je okrivljeni Island Express Helikopteri neizravno odgovoran u svakom pogledu". Također se navodi da je pilot odlučio da ne odgađa let unatoč činjenici da su vremenski uvjeti bili nepovoljni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti