Ne mogu da ratuju, ali su našli način da pomognu: Fudbaleri Ukrajine oduševili svoj narod

Za jedan dan skupili pola miliona eura

Ne mogu da ratuju, ali su našli način da pomognu: Fudbaleri Ukrajine oduševili svoj narod

Endin Čaušević

Rusija je prije nekoliko dana počela invaziju na Ukrajinu, a velike borbe vode se u najvećim gradovima ove zemlje.

Mnogi nisu očekivali da će doći do rata između Rusije i Ukrajine, te pozivaju na prekid sukoba koji je počeo Vladimir Putin.

Narod Ukrajine je iz cijelog svijeta dobio veliku podršku, te mnogi pokušavaju na sve načine da im nekako pomognu. Ukrajinci su iznenadili sve odličnim otporom protiv Rusije jer je Putin očekivao da će za jedan dan sve da riješi.

Niko od ostalih zemalja ne želi da se miješa u sukob, ali pokušavaju pomoći slanjem oružja, hrane, medicinske opreme i slično.

U pomoć su pristigli i fudbalski reprezentativci Ukrajine koji igraju van svoje zemlje. Mediji u Ukrajini objavili su da su pojedini igrači osnovali fond preko kojeg skupljaju novac koji će biti doniran za pomoć ukrajinskoj vojsci.

Objavljeno je da su Oleksandr Zinchenko i Andriy Yarmolenko pokrenuli tu priču, a priključili su im se još Malinovsky, Rebrov, Yaremchuk, Kovalenko, Mykolenko i mnogi drugi.

Za samo jedan dan oni su uspjeli da skupe preko pola miliona eura, a sam Yarmolenko je donirao 100.000 eura za pomoć ukrajinskoj vojsci.

Lista fudbalera koji žele pomoći je sve veća, a očekuje se da će se u sve uključiti i ostali ukrajinski sportisti. Svi oni žele na bilo kakav način da pomognu svom narodu i vojsci koja brani njihovu domovinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi