Upoznajte Gospodina Blinga - čovjeka koji izuzetnim talentom uzima novac velikim zvijezdama

Ručni radovi su cijenjeni

Upoznajte Gospodina Blinga - čovjeka koji izuzetnim talentom uzima novac velikim zvijezdama

Midhat Šljivak

Mauricio Benitez, poznatiji kao MR Bling, čovjek je koji slavnim ličnostima naplaćuje debele iznose zahvaljujući zanimljivom talentu.

On se od 2010. godine bavi izdradom portreta od Swarowski kristala, a njegovi radovi vrijede milione eura.

Lionel Messi je 2013. godine naručio svoj portret. Navodno je vrijedan čak 50 miliona dolara, a od tog trenutka je Benitez postao poznat i tražen širom svijeta.

Najveća imena iz svijeta fudbala su sarađivala s njim. Cristiano Ronaldo, Neymar, Ronaldinho, Diego Maradona, samo su neki od klijenata, a Mr Bing je na njima zaradio bogatstvo.

"Messi je bio u Medellinu 2013. godine na humanitarnoj utakmici. Poklonio sam mu rad jer ga obožavam i želio sam mu pokloniti nešto kao jednom od najboljih igrača na svijeta. Ima oko 150.000 kristala na sebi i trebalo mi je 30 dana da ga napravim. Naravno, dobio ga je besplatno, ali kada se priča pojavila u medijima, utvrdili su da vrijedi 50 miliona dolara. Ta vijest je obušla svijet i podigla me je u svijet sportista", rekao je Benitez.

Cristiano Ronaldo ima tri njegova rada

Cristiano Ronaldo veliki je ljubitelj radova ovog Kolumbijca. Naručio je ukupno tri rada koji vrijede gotovo 200.000 dolara.

"Ronaldo me je lično kontaktirao putem WhatsAppa i želio je da mu napravim porodični portret 2018. godine. Poslao mi je fotografije i imao je određene zahtjeve. Iskreno, bio sam šokiran što me je lično kontaktirao. Naručio je je i rad gola kojeg je postigao protiv Juventusa i sadrži 250.000 kristala. Ostala dva rada su porodični portret i njegov lični portret".

Fudbaleri dosta novca troše na njegove radove. Cijena je od 100.000 do čak 250.000 dolara po radu, u zavisnosti šta žele.

"Radim s različitim vrstima kristala. Od toga zavisi i cijena, a ono što je bitno je da je moj rad stopostotno ručni. Redam kristale jedan po jedan. Cijena ide uglavnom oko 200.000 dolara".

Iako je radio za mnoge zvijezde jedan mu je rad posebno drag. To je portret kolumbijske zvijezde Fredyja Guarina.

"Na taj sam portret posebno ponosan. Ugradio sam više od 200.000 kristala. Morao sam paziti i da ubacim njegove tetovaže i bilo je dosta zanimljivih detalja", rekao je Benitez.

Zaista izuzetan posao, ali i izuzetni radovi.

Top Komentari

glupko
ja mislio gospodina Binga, naseg tuzlanskog ;)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi