Zavide mu mnogi Hrvati: Džekin restoran je sitnica za Vahin "svemirski brod" u Dubrovniku!

Izgradio je poslovno carstvo

Zavide mu mnogi Hrvati: Džekin restoran je sitnica za Vahin "svemirski brod" u Dubrovniku!

A. Čaušević

Mnogi sportski radnici, kako aktivni tako i penzionisani posjeduju nekretnine na obalama Jadrana, ali teško da se iti jedna može porediti sa poslovnim poduhvatom kojeg je izveo najbolji bh. trener, Vahid Halildhožić. Popularnom Vahi zbog toga sigurno zavide i mnogi Bosanci i Hercegovci.

Dubrovnik slovi za najatraktivniju destinaciju na Jadranu, upravo iz tog razloga je Edin Džeko prije nekoliko godina u tom gradu otvorio i elitni restoran.

Međutim, taj poslovni potez djeluje kao sitnica u odnosu na ono što je napravio Vahid Halilhodžić koji je vlasnik luksuznog apartmanskog zdanja pod nazivom L'Orangerie.

Lokacija je praktično savršena pošto se rezidencija nalazi na 3.5 kilometara od stare jezgre grada te svega nekoliko koraka od šljunčane plaže Lapad koja je među najpoznatijim u Dubrovniku.

Apartmani u vlasništvu Halilhodžića se nalaze na savršenoj lokaciji

Apartmani nude praktično sve što jedan gost može ponuditi. Posebna usluga koja se izdvaja je besplatan parking što je u Dubrovniku prava rijetkost.

Oglasi

Prozračni i moderni apartmani s jednom do tri spavaće sobe imaju čajnu kuhinju i dnevni boravak odnosno blagovaonicu te besplatan Wi-Fi i televizor ravnog ekrana. Neki imaju pogled na more i balkon.

Gosti mogu uživati u luksuznom smještaju

U zimskom periodu noćenje za jednu osobu košta oko 100 eura, dok je u vrijeme te sezone cijena daleko skuplja i može se reći da je Halilhodžić napravio pravi poslovni potez.

Osim u Dubrovniku, Halilhodžić je vlasnik još nekoliko stambenih objekata duž Jadrana. U karijeri je zaradio ogroman novac, a ulaganje u nekretnine je obično najisplatnija opcija.

Uslovi smještaja su samo za poželjeti

Najbolji bh. trener koji nažalost kako stvari stoje nikad neće sjesti na klupu reprezentacije BiH je trenutno bez posla, a bez obzira što ima 71. godinu daleko od toga da je rekao zbogom trenerskom poslu.

Noćenje po osobi van sezone košta minimalno 100 eura

Poznat kao veoma karakterna osoba sa čeličnom rukom popularni Vaha je trenersko ime izgadio uglavnom vodeći reprezentacije. Izborio je čak četiri plasman na Mundijal i to sa selekcijama Obale Slonovače, Alžira, Japana i Maroka.

Ipak, zbog svog stava i karaktera vrlo često bi znao ostajati bez posla. To mu se desilo i na klupi Maroka gdje je nekoliko mjeseci pred Svjetsko prvenstvo u Kataru ostao bez posla. To mu je sigurno najveće razočarenje u karijeri.

Top Komentari

Hanibal
Da je sta podigao u Mostaru ili Jablanici bolje bi bilo.Gradi hrvatsku umjesto BiH.
5 0
bazaorao
Vaha šupčina. Ne znam zašto spiminjete tog idiota?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi