Van Persie je jučer ostao bez velikog prijatelja!

Pokazao pravo lice

Van Persie je jučer ostao bez velikog prijatelja!

Robin van Persie je danas top tema u turskim i brojnim evropskim medijima zbog haosa kojeg je napravio na jučerašnjoj utakmici Bešiktaša i Fenerbahčea.

Osim sukoba sa Duškom Tošićem, Van Persie je 'zakuhao' i sa mnogim drugim fudbalerima Bešiktaša među kojim je i Oguzhan Ozyakup, turski reprezentativac i kapiten kluba.

Van Persie je na samom početku utakmice, tačnije u 9. minuti, imao jedan sukob sa Ozyakupom s kojim je nekada dijelio svlačionicu u Arsenalu. Bivši saigrači su bili i veliki prijatelji van terena, a iz prošlosti imaju fotografije čak i sa zajedničkog ljetovanja.

Da loše ponašanje uvijek može ugasiti prijateljstvo dokaz je i izjava Ozyakupa, koji je nakon utakmice poručio da Van Persieja više ne smatra svojim prijateljem.

"Mogao bih mnogo toga da kažem o incidentu, ali ne želim. Samo ću reći sljedeće - S jednim igračem na terenu sam bio veoma dobar prijatelj, ali to se danas promijenilo. Ponekad pravo lice čovjeka vidite tek na igralištu", rekao je Ozyakup.

Za razliku od Tošića, Ozyakup nije nasjeo na provokacije kako na početku utakmice, tako i nakon pogotka kojeg je Van Persie proslavio smijući mu se u lice.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi