Velika pomoć Ane Ivanović za Srbiju

Donirala 35 respiratora

Velika pomoć Ane Ivanović za Srbiju

Nekadašnja prva teniserka svijeta, Srbijanka Ana Ivanović, odlučila je poslati veliku pomoć svojoj državi u teškim danima.

Srbija je jedna od mnogobrojnih zemalja koje su pogođene koronavitusom, a Ana je odlučila poslati vrlo bitnu pomoć.

Penzionisana teniserka donirala je našim komšijama 35 respiratora i ostalu medicinsku opremu koja je neophodna u borbi s pomenutim problemom.

Ona je inače ambasadorica UNICEF-a koji je u jednoj od svojih proteklih akcija donirao 15 respiratora u saradnji s beogradskim Nordeusom. Dakle, to je ukupno 50 respiratora koji će uskoro biti dostavljeni Srbiji.

"Pedeset respiratora, zaštitna oprema i higijenski setovi, u ukupnoj vrijednosti od 500.000 eura, biće dostavljeni Srbiji", navodi UNICEF u svom saopštenju i dodaje:

"Prva pošiljka zaštitne opreme, odnosno maski, odijela, naočala i rukavica, za zdravstveno osoblje očekuje se da će stići ove nedjelje, kao i 1.700 higijenske opreme za najugroženije porodice i djecu".

Top Komentari

KB9
Ajde sta je hvalite Nama su Dzeko Pjanic i ostali donirali ?
2 0
Icardi7
Ovdje se samo ceka kad ce Dzeko pomoci. Imamo mi jos sportista osim Dzeke. Covjek je toliko puta pomogao sto javno, sto tajno, da ni on sam ne zna. I opet prozivke hajde Dzeko pomozi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi