Veliki gospodin i čovjek: Kylian Mbappe donirao novac i za istragu pilota Davida Ibbotsona

Tragedija koja je uzdrmala javnost

Veliki gospodin i čovjek: Kylian Mbappe donirao novac i za istragu pilota Davida Ibbotsona

E. Čaušević

Tijelo argentinskog fudbalera Emiliana Sale pronađeno je prije nekoliko dana u olupini aviona na dnu mora u Engleskom kanalu.

Avion u kojem je bio Emiliano Sala srušio se u more na putu iz Nantesa u Cardiff prije skoro tri sedmice. Sala je samo nekoliko dana prije ostvario transfer u Cardiff nakon što ga je ovaj engleski premijerligaš platio 17 miliona eura Nantesu.

Ipak, velika tragedija desila se jer se avion srušio u more, a nakon dvije sedmice istrage olupina je pronađena na dnu mora, te je utvrđeno da je u avionu bilo tijelo argentinskog napadača. Međutim, istraga se još uvijek nije završila jer traje potraga za pilotom Davidom Ibbotsonom.

Njegovo tijelo nije bilo u olupini aviona, te se potraga nastavlja iako su potrebna dodatna finansijska sredstva. Porodica Emiliana Sale je sama prikupila oko 300.000 funti za nastavak istrage prije dvije sedmice, a sada to mora uraditi i porodica pilota.

Oni su poručili da nemaju novac za nastavak istrage, no sjajna stvar je što je Salina porodica ponudila pomoć i poručili su da neće odustati dok i Ibbotson ne bude pronađen.

Engleski mediji prenose da je prikupljeno već oko 100.000 funti, a javnost je ponovo oduševio napadač PSG-a Kylian Mbappe. Mladi francuski napadač je prvo donirao 30.000 eura za nastavak istrage prije dvije sedmice, a odlučio je pomoći i porodici pilota Ibbotsona. Navodno, Mbappe je ovaj put donirao oko 25.000 eura.

Vincent Tan ponudio pomoć porodici Emiliana Sala

Tijelo argentinskog napadača pronađeno je prije nekoliko dana u olupini aviona na dnu mora, a porodica je potvrdila da se radi o Emilianu Sali. Smrt ovog napadača je uzdrmala fudbalsku javnost, a posebno igrače i navijače Nantesa i Cardiffa.

O svemu je govorio i vlasnik Cardiffa, Vincent Tan, koji je u BiH poznatiji kao vlasnik FK Sarajevo. Tan je izjavio da je nevjerovatno tužan zbog svega što se desilo, te je otkrio da je ponudio pomoć porodici argentinskog fudbalera.

"Neka Emiliano počiva u miru. Veoma sam tužan zbog ove tragedije. Ovaj mladić bi bio izuzetno sretan i uspješan u Cardiffu i siguran sam u to. Nastavljamo istragu da otkrijemo zašto je došlo do pada aviona i tu smo da pomognemo njegovoj porodici. Ponudio sam da platim troškove prevoza njegovog tijela u Argentinu. On će uvijek biti s nama, a njegova duša u našim srcima. Treba sada dati veliku podršku njegovoj porodici jer je njema sigurno najteže", rekao je Tan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi