Vico Zeljković kupio 11 dresova na aukciji i podržao fond za liječenje bh. građana
Foto: N/FSBiH

Sjajna gesta predsjednika N/FSBiH

Vico Zeljković kupio 11 dresova na aukciji i podržao fond za liječenje bh. građana

Eldar Ganibegović

Predsjednik N/FSBiH, Vico Zeljković, oduševio je bh. javnost humanitarnim gestom koji je napravio.

Fond "Sportisti za život", kojeg su, zajedno s Pomozi.ba osnovali Edin Džeko i Mirza Teletović, od danas ima novog člana, a u pitanju je predsjednik N/FSBiH, Vico Zeljković. 

Na zatvorenoj aukciji je on ponudio najveću svotu novca za dresove "Kristalnih 11" Premijer lige Bosne i Hercegovine iz minule sezone.

Otkupivši potpisane dresove Osmana Hadžikića (Velež), Elvira Durakovića (Igman/Sarajevo), Slobodana Jakovljevića, Hrvoja Barišića, Josipa Barišića (Zrinjski), Nikole Ninkovića (Borac), Semira Štilića (Željezničar), Dala Varešanovića (Sarajevo), Mirsada Ramića (Igman), Nermina Haskića (Velež) i Nemanje Bilbije (Zrinjski), Zeljković je tako podržao fond za liječenje bh. građana s 5.500 KM.

Dvojica od navedenih igrača, Dal Varešanović i Nemanja Bilbija, trenutno su s reprezentacijom Bosne i Hercegovine i lično su se zahvalili predsjedniku na učinjenoj gesti.

Ranije u toku ove godine N/FSBiH i Udruženje Pomozi.ba potpisali su Memorandum o saradnji za zajedničko djelovanje u humanitarnim projektima.

Oglasi

Inače, iza Vice Zeljkovića je jako lijep period u životu. Nedavno je stao na ludi kamen, da bi prije nekoliko dana proslavio krštenje kćerke Igora Dodika.

Dan nakon toga prisustvovao je u Lisabonu meču Portugala i Bosne i Hercegovine, a u Rotterdamu je onda ispratio finale Lige nacija između Hrvatske i Španije.

On je na tribinama De Kuip stadiona bio u društvu predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i drugih. 

Večeras će od 20:45 na tribinama Bilinog polja podržavati našu reprezentaciju koja će se boriti za pobjedu protiv Luksemburga i šesti bod u kvalifikacijama za EURO. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi