Grad Sarajevo ne zaboravlja Vincenta Tana

Dobio plaketu grada

Grad Sarajevo ne zaboravlja Vincenta Tana

Esmer Oštraković

Jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća, Milan Mladenović, legendarni lider grupe EKV, posthumno je Počasni građanin Sarajeva.

Ovo vrijedno gradsko priznanje posvećeno je hrabrosti i odvažnosti čovjeka koji je, kada su svi šutjeli, podigao glas i pružio iskrenu podršku gradu u jednom od najtežih perioda u njegovoj historiji.

Suosnivač projekta Ars Aevi, Anur Hadžiomerspahić nagrađen je Plaketom Grada posthumno.

Dobitnici ovog priznanja su i akademik profesor doktor sc. Borislav Petrović i Vincent Tan za doprinos u oblasti obrazovanja i sporta.

Nagrada „Graham Bamford“ pripala je Pašagi Grbi – Paši, sarajevskom planinaru i spasiocu za iskazanu građansku hrabrost, solidarnost, humanost i altruizam.

„Sarajevsku pahuljicu“ dodjeljujemo karatistkinjama Emini i Nejri Sipović, teniserki Amajli Kadrić, i učenicima Druge gimnazije koji su se okitili zlatnim medaljama na STEM olimpijadi u Frankfurtu.

Malezijski biznismen i milijarder Vincent Tan se vratio u FK Sarajevo u julu 2021. godine, a trenutno je zajedno s Ismirom Mirvićem većinski vlasnik upravljačkih uloga.

Tan se 2010. našao na Forbesovoj listi milijardera, a njegovo bogatstvo je procijenjeno na 1,3 milijarde dolara.

Njegov uspjeh u malezijskim poslovnim sektorima može se djelimično pripisati i njegovoj uskoj saradnji sa vodećim malezijskim političkim figurama.

Top Komentari

nakopitam
Ljudi @pjanke.sa je branio Sarajevo! Hahahahahahahhahaahajahahahahahahahaha
1 0
nakopitam
Draggi @pjanke.sa nemoj se vise brukati. Rijeci u NAS GRAD i BIDE ne idu nikako zajedno. Vrati se u stvarnost. To sto si vidio Seher na internetu, ne znaci da je to tvoj grad, drzi se ti planine.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi