Više se ne vraća: Ronaldo prodao kuću u Manchesteru i ostao na velikom gubitku

Nije uspio vratiti uloženi novac

Više se ne vraća: Ronaldo prodao kuću u Manchesteru i ostao na velikom gubitku

Endin Čaušević

Navijači Manchester Uniteda već godinama se nadaju da bi se Cristiano Ronaldo mogao vratiti na Old Trafford, ali sada je jasno da od toga neće biti ništa.

Ronaldo je na ljeto nakon devet godina napustio Real Madrid i mnogi su očekivali da bi se mogao vratiti u United, no on je na kraju izabrao Juventus. Iako se proslavio igrama u dresu Crvenih đavola očito je da Ronaldo više nema namjeru da se vraća u redove engleskog velikana.

To najbolje dokazuje činjenica da je odlučio prodati svoju vilu u Manchesteru koju je kupio 2008. godine. Ronaldo je u ovoj vili živio s porodicom prije odlaska u Madrid, a nakon transfera u kraljevski klub nije želio da je proda vjerujući da će se jednog dana vratiti.

Međutim, sada je jasno da od povratka nema ništa, te je igrač Juventusa odlučio prodati vilu za 3,25 miliona funti. Zanimljivo da je Ronaldo bio na gubitku jer je vilu prodao za 645,000 funti manje nego što ju je kupio prije 11 godina.

Njegova bivša vila imala je pet velikih spavaćih soba, bila je na tri sprata sa bazenom, saunom, teretanom, kinom i sobom za video igrice. Navodno, Ronaldo je već 2009. godine htio prodati vilu, no tada nije mogao naći kupca.

Od 2014. godine u njoj je živio lijevi bek Uniteda Luke Shaw koji ju je iznajmljivao i mjesečno plaćao 7,000 funti.

Američka policija traži Ronaldov DNK uzorak

Policija Las Vegasa je izdala nalog za uzimanje DNK uzorka Cristiana Ronalda (33) kako bi se moglo utvrditi da li isti odgovara tragovima pronađenim na haljini ženske osobe koja ga je prije nekoliko mjeseci javno optužila za silovanje.

The Wall Street Journal prenosi da su američke vlasti poslale nalog italijanskom sudstvu s obzirom da porutgalski as danas živi u Italiji i igra za Juvenuts.

Ronaldo i njegov advokatski tim su već odbacili sve tvrdnje Kathryn Mayorge koja je preko njemačkog Der Spiegela u septembru 2018. godine otužila Portugalca da ju je silovao. Zaprijetili su Ronaldovi advokati i tužbom protiv njemačkog magazina, ali još uvijek nije poznato da li je do iste i došlo.

Prema priči koju je u septembru donio Der Spiegel, danas 34-godišnja Kathryn Mayorga je slučaj silovanja prijavila policiji u Las Vegasu odmah nakon navodnog incidenta koji se dogodio u jednom tamošnjem hotelu 2009. godine. Ipak, čitav slučaj je imao vansudski epilog.

Navodno je postignuta nagodba, a Mayorgi je plaćeno 375.000 dolara uz uslov da ne izlazi u javnost sa optužbama na račun Cristiana Ronalda. Međutim, njen advokatski tim sada vjeruje da takav dogovor nije validan.

Policija države Nevade je ponovo otvorila istragu o čitavom slučaju u oktobru prošle godine nakon što je Mayorga izašla u javnost sa optužbama, a sada stižu vijesti i da je zatražen Ronaldov DNK uzorak.

Peter Christiansen, jedan od Ronaldovih advokata, je nakon objavljivanja priče u Der Spiegelu istakao da se radi o izmišljotinama, ali nakon posljednjih dešavanja i izdavanja naloga za uzimanje DNK uzorka nije imao komentara, navodi se u tekstu Wall Street Journala.

Top Komentari

Chupy
Potrosila pisulja pare, uzivala u karacini i sad hoce jos para "naguzove".....jadno zensko.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi