Vjerovali ili ne, pas Lewisa Hamiltona ima dnevnicu od 1200 KM

Roscoe uživa u životu

Vjerovali ili ne, pas Lewisa Hamiltona ima dnevnicu od 1200 KM

Britanski F1 vozač Lewis Hamilton će ovog vikenda pokušati šesti put doći do prvog mjesta na stazi Silverstone.

Iako ne stigne do ove pobjede, za Hamiltona ne moramo brinuti, s obzirom da se radi o jednom od najplaćenijih sportista svijeta koji je zarađuje blizu 40 miliona funti godišnje.

Ono što je zanimljivo jeste da je ozbiljan novac počeo zarađivati i njegov pas - engleski buldog Roscoe.

Naime, Roscoe živi kao prava zvijezda - u Los Angelesu, a zarađuje, vjerovali ili ne, 700 dolara dnevno (oko 1200 KM).

Buldog Rosco je "pronašao" posao modela, a čak je i njegov gazda iznenađen novcem koji simpatični buldog zarađuje pojavljujući se u reklamama.

"Roscoe je sada dijelom jedne modeling agencije i ide na audicije, nekada se za ulogu bori sa 10 ili 15 različitih buldoga, kada je potrebna ta rasa za reklamu nekog proizvoda... Plaćaju mu oko 700 dolara dnevno, to je 'ludnica', ali on zaista uživa", istakao je Hamilton za britanske medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti