Oglasio se Vladan Danilović: "Ovo je najgori dan otkad znam za sebe!"

Bh. reprezentativac pogođen užasnim dešavanjima

Oglasio se Vladan Danilović: "Ovo je najgori dan otkad znam za sebe!"

Eldar Ganibegović, foto: Dino Kurbegović

Nažalost, jutros su region bivše Jugoslavije, ali i šire potresle vijesti iz Beograda. Desio se stravičan zločin u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu, a o tome se oglasio i povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Vladan Danilović.

Četrnaestogodišnji učenik je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu izvršio masovno ubistvo. Ubio je osmoro djece i čuvara, a mnogi su povrijeđeni.

Tinejdžer je ušao na čas historije i počeo da puca na učenike, a počinioc je navodno pucao iz očevog pištolja. Uhapšen je i odveden na ispitivanje.

Dešavanja u glavnom gradu Srbije pogodila su sve u regionu, a javno se oglasio i povremeni bh. reprezentativac i igrač portugalskog Nacionala, Vladan Danilović. 

On je istakao da je ovo najgori dan otkad zna za sebe, te je prozvao roditelje. Na Instagram storyju je napisao:

"Duša me boli za ovom djecom. Ne mogu da dođem k sebi. Sve što se dešava u današnjem svijetu je loše. Današnji svijet je loš. Loši primjeri, loša muzika, loše vaspitanje, loši filmovi, emisije, loše video igrice... Ništa ne valja!

Oglasi

Rivalstva među djecom su veća nego ikada. Takmičenje u boljem telefonu, boljim patikama, broju lajkova... Nastavnik više nema autoritet nad djecom.

Djeca su danas autoriteti i kod svoje kuće i u obrazovnim ustanovama. Čast izuzecima kojih je jako malo. Nezainteresovani roditelji, koji kad god je to moguće uvale djeci telefon, kako ne bi slučajno morali da ih zabave i razonode.

Djeci je ispran mozak! Ovo je najgori dan otkad znam za sebe! Djeca se čuvaju i u djecu se ulaže. U budućnost se ulaže.

Poruka i za ustanove i za organe i za političare i za roditelje i za prosvjetare i za sve!"

Opis nije dostupan.

Bivši fudbaler Borca tako je pokazao ljudsku stranu i stao uz žrtve, te poslao jasnu poruku javnosti. 

Top Komentari

Mirsad1705
Sve što je Vladan rekao je istina. Nedostaje samo još da otvoreno kažemo ko stoji iza svega? Iza svega negativnog stoje nezasiti, pohlepni privatnici koji već posjeduju milijarde, ali su prosto gladni novca i bogatstva i dalje, pa ciljano djeci nameću frustracije jer "moraju" imati markiranu odjeću i obuću, najnovije telefone... Otkada je to materijalizam postao najveća vrijednost? I kuda guraju jadnu djecu i još jadnije roditelje s njima. Kao da to nije dosta, sada se sve više nameće nekakav elektronski, virtualni svijet u kojem su se već mnogi izgubili, pa se poistovjećuju i žive u tom svijetu igara i zombija. Jadno i očajno. Jedina istinska sreća je u lijepim osjećanjima, ljubavi, voljeti i biti voljen...
0 0
papagaj
Kakav ti otac moraš biti pa dijete od 14 godina vodiš u streljanu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi