Fizioterapeut je pristao na pijanku s Rooneyjem, nije ni mogao zamisliti kakav pakao ga čeka

Ispričao je detalje anegdote

Fizioterapeut je pristao na pijanku s Rooneyjem, nije ni mogao zamisliti kakav pakao ga čeka

Admin Čaušević

Wayne Rooney je već nekoliko godina u penziji. Tokom igračkih dana je bio poznat po tome da je vrlo često da popije čašicu više, ali je itekako znao da se kontroliše za razliku od onih koji bi pristajali na pijanku sa nekadašnjom zvijezdom Manchester Uniteda.

Pijanka s Wayneom Rooneyjem u avionu završila je tako što je bivši član ljekarskog tima Manchester Uniteda izbačen s leta u invalidskim kolicima.

Bivši Unitedov fizoterapeut Rod Thornley bio je uz Rooneyja i reprezentaciju Engleske tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Legendarni napadač je tada bio 18-godišnjak.

Nakon što su Englezi prošli kvalifikacije poslije meča sa Turskom, Thornley je proslavio taj trenutak tako što je pristao na takmčenje u piću sa Rooneyjem i to u avionu.

Thornley(u sredini) na jednom od treninga Manchester Uniteda u društvu Rooneya i Josea Mourinha

Dok se pomalo naivni Thornley opijao Rooney je svoje čašice pića prosipao stranu, bez znanja fizioterapeuta. Pijanka je kulminirala tako što je Thornley povraćao po cijelom avionu, dok ga je trijezni Rooney promatrao.

"Dakle, ja i Wazza (Rooney nadimak) u avionu, ja sam imao 27, 28, a on je bio dijete, on ima 18. Čašice stoje poredane, i ja ih šibam, jednu za drugom, a on ih odbacuje u stranu."

Oglasi

"Ja pijem u punom mahu, on ih prazni u stranu. Na kraju sam završio potpuno pijan te sam povraćao po avionu."

Rooney je bio sklon konzumiranju alkohola i vrlo često je znao biti viđen u društvu drugih žena iako je u braku

Na kraju je Gary Neville bio taj koji je pomogao Thornleyu da izađe iz aviona uz pomoć kolica, dok se Rooney potpuno odmakao i nije ni želio da bude u blizini.

"Neville me proveo kroz aerodrom u Manchesteru u invalidskim kolicima. Doslovno me stavio u svoj auto i vratio u moj stan, stavio me u krevet."

Rooney je poznat po tome da je vrlo često bio u alkoholiziranom stanju te bi znao biti viđen u društvu nepoznatih dama što bi mu izazvalo probleme u braku sa suprugom Coleen.

Također je bio optuživan i za nevjeru dok mu je supruga bila trudna, a jedne prilike je uhapšen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Bilo je to 2017. godine kada mu je oduzeta vozačka na dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi