Weah na velikom udaru: Gdje je nestalo 25 miliona dolara?
Foto - EPA

Legenda na predsjedničkoj funkciji

Weah na velikom udaru: Gdje je nestalo 25 miliona dolara?

Midhat Šljivak

Legendarni napadač George Weah (53) već drugu godinu obnaša dužnost predsjednika Liberije.


Nekadašnja velika zvijezda Milana i PSG-a dobio je izbore na obećanjima da će se boriti protiv siromaštva i korupcije, ali za gotovo dvije godine na funkciji nije napravio ništa vrijedno spomena.

Zato je u ponedjeljak došlo do velikih protesta pred predsjedničkom palatom u Monroviji. Hiljade građana protestvovale su protiv Weaha i njegovih saradnika, a došlo je i do sukoba sa policijom.

Kako bi razbili nerede policajci su koristili vodene topove i suzavce, a desetine protestanata su završili u bolnici.

Weaha opozicija u Liberiji optužuje za pronevjeru 25 miliona dolara. Ovaj novac je proteklog juna povučen iz federalnih rezervi i jednostavno je nestao.

Za nestanak novca optužuju se Weah i njegova vlada, a vidjet ćemo kako će se sve na kraju završiti.

Weah je u Liberiji imao status simbola, ali nakon ovakve političke vladavine, teško je očekivati da će to i ostati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi