Klitschko poslao zabrinjavajuću poruku: "Ukrajina je za Rusiju samo početak"
Foto: Screenshot

Bivši svjetski prvak

Klitschko poslao zabrinjavajuću poruku: "Ukrajina je za Rusiju samo početak"

E. Ganibegović

Na današnji dan prije dva mjeseca započela je ruska agresija na Ukrajinu. 

Bivši svjetki prvak u boksu Wladimir Klitschko naglasio je da je Ukrajina za Ruse samo početak, a imao je i želju za Vaskrs:

"Mir u Europi, ovo je najveća i najjednostavnija želja koju sam mogao imati. Ako ne uspijemo zaustaviti rusku vojsku i rat u Ukrajini, oni će vam pokucati na vrata. Kao što je ruska propaganda već objavila, Ukrajina je tu samo početak".

"Ne možemo izgubiti ovaj rat ili ćemo izgubiti naš suverenitet i našu slobodu. Izgubili bismo sve, kao i Europa. Moramo se braniti. Pobijedit ćemo", napisao je Vladimir Kličko na Twitteru.

"Rusija ima za cilj preuzeti potpunu kontrolu nad Donbasom i južnom Ukrajinom u drugoj fazi svoje vojne operacije u Ukrajini za izgradnju kopnenog koridora do Krima", rekao je u petak zamjenik generala ruskog Središnjeg vojnog okruga Rustam Minnekaiev.

Također je rekao da Rusija razmatra koridor prema Pridnjestrovlju, gdje, prema njegovim riječima, postoje "slučajevi ugnjetavanja ruskog govornog stanovništva".

Top Komentari

Arnel925
Bolje je šuti. Drzi se za boks. Pojma ti nemaš o politici
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi