WWin generalni sponzor OKK Čelik Zenica

WWin generalni sponzor OKK Čelik Zenica

Sponzorski tekst
Teme:

Dio velike WWin porodice postao je i Omladinski košarkaški klub Čelik iz Zenice. U klupskoj press-sali potpisan je ugovor o saradnji.

Tako će još jedan bh. košarkaški klub bogate tradicije, uz KK Borac WWin, nositi ime ove kompanije u samom nazivu, kao i na dresu. 

Ispred OKK Čelik Zenica ugovor je je potpisao predsjednik Goran Bulajić, a ispred kompanije WWin Srđan Dubočanin.

Ugovor je potpisan na tri godine, što znači da će WWin biti generalni sponzor košarkaša Čelika u sezonama 2023/24, 2024/25, 2025/26.

“Izuzetno nam je bitno da su tradiciju našeg kolektiva prepoznali u WWin-u. Potreban nam je partner koji vjeruje u budućnosti i razvoj košarke u našem gradu, a naši prijatelji iz WWina od prvog kontakta su iskazali spremnost da zajedno krenemo u taj proces. U cilju ozdravljenja našeg kolektiva te izgradnje kvalitetne osnove za učešće u takmičenjima tokom predstojećeg perioda, odlučili smo da ove sezone nastupamo u A2 ligi Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, kao i u Omladinskoj košarkaškoj ligi Zeničko-dobojskog kantona. U istoj nastupamo sa selekcijama predpionira, pionira, kadeta i juniora", istakao je predsjednik OKK Čelik Zenica Goran Bulajić.

Logo WWin-a krasi dresove tri bh. premijerligaša: NK GOŠK, FK Zvijezda 09 i NK Široki Brijeg. Na taj način praktično pruža podršku četvrtini klubova najvišeg ranga bh. klupskog nogometa i to kao najznačajniji sponzor. Nivo koji ova kuća održava već godinama.

Time se WWin davno svrstao uz velike i respektabilne domaće i strane tvrtke, poput Turkish Airlinesa i IG Igman, čije se reklame također nalaze na udarnim pozicijama na prednjoj strani dresa bh. premijerligaša.

U Prvoj fudbalskoj ligi RS u porodici WWin-a su također Leotar iz Trebinja, Kozara iz Gradiške, Sutjeska iz Foče, Ljubić iz Prnjavora, Velež iz Nevesinja, te Alfa iz Modriče i Drina iz Zvornika. U Prvoj ligi Federacije BiH u ovom društvu su Sloboda iz Tuzle i Jedinstvo iz Bihaća.

WWin pomaže brojnim klubovima u Bosni i Hercegovini i u drugim sportovima kao i u nižim fudbalskim ligama. Generalni je sponzor KK Borac Banja Luka, koji će i u naredne dvije sezone nositi ime KK BORAC WWin, zatim KK Široki, KK Posušje, kao i rukometne klubove MRK Iskra iz Bugojna, RK Gračanica, ŽRK Borac Banja Luka, RK Velež Nevesinje, Ženski odbojkaški klub Leotar Trebinje te Odbojkaški klub Bosna.

Top Komentari

Baco
Sta je sa skupšibom kluba,nije to privatna prčija..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.