WWin sponzor FK Sutjeska iz Foče

WWin sponzor FK Sutjeska iz Foče

Sponzorski tekst
Teme:

U prostorijama FK Sutjeska iz Foče potpisan je ugovor o saradnji između FK Sutjeska i kompanije WWin.

Ugovor je potpisan na tri godine sa mogućnošću produženja istog. Ispred FK Sutjeska ugovor je potpisao sportski direktor Nikola Mojović, dok je ispred kompanije WWin ugovor potpisao gospodin Srđan Dubočanin.

WWin kao društveno odgovorna kompanija sponzoriše i pomaže brojne klubove i udruženja u BiH, a FK Sutjeska iz Foče je prepoznao u njima partnera u Prvoj ligi RS-a
Čast nam je što smo potpisali trogodišnji ugovor sa kompanijom WWin na obostrano zadovoljstvo. Radujemo se saradnji sa jednim takvim brendom i nadamo se veoma uspješnoj saradnji., naveli su iz FK Sutjeska iz Foče.

FK "Sutjeska" je klub bogate tradicije i istorije. U Sutjesci su ponikli braća Paprica, Radmilo Mihajlović, Mladen Furtula, Refik Muftoć, Rešad Kunovac, Darko Vojvodić, Nikola Mojović , kao i sadašnji A reprezentativci Bosne i Hercegovine Rade Krunić i Vladan Danilović.

Sutjeska je u Prvu ligu Republike Srpske je ušla 2007 godine i važi za jednog od najstabilnijih prvoligaša u Republici Srpskoj. U sezoni 2009/10 Sutjeska je bila jesenji šampion Republike Srpske.

Poznata trenerska imena koja su vodila Sutjesku su Darko Vojvodić, Darko Nestorović, Nikola Bala.

Sutjeska je u prošloj sezoni bila polufinalista Kup-a Republike Srpske i najbolji domaćin u cijeloj Evropi sa 16 uzastopnih pobjeda kod kuće. Klub ima sve takmičarske selekcije, a poznato je da sve domaće utakmice klub igra pod svjetlošću reflektora.

Jedino je logo WWin-a našao svoje mjesto na prednjoj strani čak tri premijerligaša: NK Gošk, FK Zvijezda 09 i NK Široki Brijeg čime je pomagao čak 25% klubova prvog ranga bh. fudbala i to kao najveći sponzor, a što je nivo koji ova kuća održava već godinama.

Time se Wwin još davno svrstao, pa čak i uložio u najviše klubova, uz velike i respektabilne domaće i strane tvrtke, kao što su Turkish Airlines, IG Igman čije se reklame nalaze na udarnoj poziciji na prednjoj strani dresa bh. premierligaša.

Logo WWin krasi dresove klubova u Bosni i Hercegovini i u drugim sportovima kao i u nižim fudbalskim ligama. Vrijedno je izdvojiti: Generalni sponzor KK Borac Banja Luka, koji će i u naredne dvije sezone nositi ime KK BORAC WWin, KK Široki, kao i rukometne klubove MRK Iskra iz Bugojna, ženski rukometni klub Borac Banja Luka, RK Velež Nevesinje, ženski odbojkaški klub Leotar Trebinje, muški odbojkaški klub Bosna.

U Prvoj fudbalskoj ligi RS tu je Leotar iz Trebinja, Kozara iz Gradiške, Sutjeska iz Foče, Ljubić iz Prnjavora, Velež iz Nevesinja, te Alfa iz Modriče. U prvoj ligi Federacije tu je Sloboda iz Tuzle i Jedinstvo iz Bihaća.

Kad je riječ o malom fudbalu jedan klub je u svoj naziv dodao WWin. Riječ je o klubu Sloga WWin – Gornji Vakuf/Uskoplje. Uz pomenuti klub malog fudbala logo WWin je i na dresu MNK Hercegovina, kao i KMF Leotar iz Trebinja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.