Golman Bayerna saigraču obećao kamion pun čokolade - Obećanje ispunjeno!
Švicarski golman Yann Sommer ispunio obećanje Matthijsu de Ligtu i došao je kamion pun čokolade (Foto: merkur.de)

Održao riječ

Golman Bayerna saigraču obećao kamion pun čokolade - Obećanje ispunjeno!

M. Šljivak

Golman Bayerna Yann Sommer (34) održao je obećanje da će kolegi iz ekipe Matthijsu de Ligtu pokloniti kamion švicarske čokalade jer ga je ovaj izvukao u meču protiv PSG-a da ne primi gol. Obećanje je ispunio, ali umjesto De Ligtu čokolada je otišla u ruke narodnje kuhinje u Minhenu.

Matthijs de Ligt zaslužan je što Yann Sommer nije primio gol protiv PSG-a. Švicarski čuvar mreže upustio se u dribling, lopta je došla do Vitinhe i izgledalo je kao da će se mreža bavarskog velikana zatresti.

Međutim, sjajnom reakcijom Matthijs de Ligt je spasio Sommera. Ovaj mu je iz zahvalnosti obećao nagradu.

"Parkirat ću kamion švicarske čokolade pred njegova vrata", poručio je Yann Sommer nakon utakmice s PSG-om.

Trebalo mu je samo sedam dana da ispuni obećanje. Kamion sa 700 kilograma švicarske čokolade došao je u Minhen, ali ne pred vrata nizozemskog defanzivca.

U Minhenu nisu dozvolili da se tolika količina čokolade nađe pred fudbalerima. Umjesto povratka kući odlučeno je da poklon ipak ostane u ovom bavarskom gradu.

Oglasi

Čokolada je poklonjena narodnoj kuhinji u Minhenu. Tako će svi korisnici kuhinje imati mogućnost da se zaslade na račun Yann Sommera.

Salihamidžić objasnio zašto je klub odlučio dovesti Sommera

Nakon što se Manuel Neuer povrijedio, te će biti van terena do kraja sezone, u Bayernu su dugo razmišljali ko bi bio idealno rješenje da stane na gol umjesto njega.

Izbor je pao na Yanna Sommera, sada već bivšeg golmana Borussije Monchengladbach koji je svoje najbolje partije u ovom klubu pružao upravo protiv Bayerna.

Sommer je ugovor sa Bayernom potpisao do juna 2025. godine, te će on i Neuer biti dva golmana ove ekipe u narednim sezonama.

Oliver Kahn bio je jako zadovoljan što je Sommer na golu njihove ekipe.

"Yann Sommer je veoma vrijedno pojačanje za nas jer ima mnogo internacionalnog iskustva, ali također poznaje Bundesligu. Tu je već mnogo godina. Ima sve što nam treba da pomogne u ispunjenju naših ciljeva. Vjerujemo da će biti od velike koristi", rekao je Kahn.

Radost nije krio ni Salihamidžić. Tvrdi da je među najboljim golmanima Evrope.

"Nakon što smo saznali da ostajemo bez Neuera morali smo reagovati. Imamo velike ciljeve ove sezone i baš zato smo doveli Sommera. On je jedan od najboljih golmana u ovom trenutku u svim evropskim ligama. Ima iskustvo u reprezentaciji, u Ligi prvaka, a savršeno se uklapa u naš sistem", rekao je Salihamidžić.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi