Zašto je FIFA 19 "odstranila" Cristiana Ronalda?
Cristiano Ronaldo je već dvije godine zaredom na naslovnici FIFA-e, ali pitanje je da li će biti tu za sljedeće izdanje popularne video igre

Nema ga više na meniju

Zašto je FIFA 19 "odstranila" Cristiana Ronalda?

E. Škorić

Cristiano Ronaldo je izbačen iz glavnog menija popularne video igre FIFA 19.

Ronaldo je zaštitno lice EA Sportsa i najprodavanije nogometne simulacije FIFA 19, ali je nedavno "nestao" iz menija ove popularne igre.

Sumnjalo se ili bolje rečeno sumnja da je to učinjeno zbog optužbi da je Portugalac silovao Kathryn Mayorge 2009. godine, a imao je i skandal oko utaje poreza, ali iz Electronic Artsa nisu željeli govoriti na tu temu.

"Pripremite se za povratak UEFA Lige prvaka sa zadivljujućim novim sadržajem u FIFA 19", naveo je EA na svojoj internetskoj stranici.

"Sa specijalnim setovima za Ligu prvaka i igračkim predmetima, kao i sa vašim izborom Neymara Jr, Kevinom De Bruyneom ili Paulom Dybalom za desetak utakmica za vaš tim, nema boljeg vremena za početak FIFA 19!".

Spomenuti trio, Neymar, Dybala i Kevin de Bruyne zamijenili su zvijezdu Juventusa, a EA Sports tvrdi da je to samo dio njihovog redizajna pred nokaut fazu Lige prvaka.

"Sa Ligom prvaka koja dolazi ove godine u EA Sports FIFA 19, imamo jedinstvenu priliku da ponudimo niz novih sadržaja igračima koji odražavaju realno uzbuđenje fudbala", rekao je glasnogovornik EA za EuroGamer .

"Često slavimo različite talente u svim našim sportskim igrama, a u toku su i faze nokauta UEFA Lige šampiona, koje uključuju neke od najvećih zvezda u fudbalu i dovode nove igrače u spektar sadržaja koji će nas uzbuditi."

Upitno je hoće li nakon dvije godine s naslovnice nestati Ronaldo kada izađe FIFA 20. Prema jednoj anketi vodi Heung-min Son ispred Ronalda, Messija, Neymara, Salaha, Mullera, Mbappea, Suareza i Hazarda.

Dođe li do toga da se Electronic Arts odluči potpuno ograditi od Ronalda, to bi ih moglo skupo koštati, ali realno i nemaju puno izbora. FIFA 18 prodana je u 24 miliona primjeraka, a i FIFA 19 je na dobrom putu. Osude li Ronalda, to bi značilo da se na svakoj kopiji igre nalazi silovatelj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi