Zavirite u carstvo Emmanuela Adebayora: Sa automobilima čak i spava
Iskusni napadač je u najjačim ligama svijeta odigrao preko 500 utakmica i postigao je više od 200 golova. Ostaće upamćen po lijepim pogocima, ali i velikoj rastrošnosti (Foto: Instagram)

Posjeduje više od 40 automobila

Zavirite u carstvo Emmanuela Adebayora: Sa automobilima čak i spava

Midhat Šljivak

Emmanuel Adebayor je tokom karijere nosio dresove nekih od najbogatijih evropskih ekipa.

Togoanac je karijeru započeto u Metzu, a zatim su počeli prvi bogati ugovori. Krenulo je u Monacu, da bi džepove danas 34-godišnji fudbaler do vrha napunio igrajući za Arsenal, Manchester City, Real Madrid, Tottenham i Crysstal Palace.

Trenutno je Adebayor član istanbulskog Bašakšehira, gdje zarađuje poprilično dobar novac, a većinu zarade ovaj fudbaler "baca" na lagodan život i automobile.

Njegova garaža u rodnoj zemlji je ispunjena desetinama automobila, a pretpostavlja se da ima više od 40 različitih vrsta.

Naravno, pored luksuznih i skupocjenih automobila, tu su i razne vrste posebno rađenih vozila. Često Adebayor i spava u društvu svojih ljubimaca koji su mu očigledno ispred bilo čega drugog u životu.

Top Komentari

epa
Ubleha od igraca na fol uzeo sve pare i za pra godina cemo citati naslove Adebayor bankrotirao...
14 6
bez.veze_ste
Ovo svo sve ne kosta kao jedan dobar Ferrari ili Lamborgini..Sve neki krsevi, kazem "krsevi" s obzirom koliko zaradjuje i kakav ste vi lud naslov stavili "carstvo Adebayora,"
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi