Zavirite u Neymarovu garažu: Kolekcija automobila vrijedna preko milion funti

Plus privatni avion od šest miliona funti

Zavirite u Neymarovu garažu: Kolekcija automobila vrijedna preko milion funti

Endin Čaušević
Teme:

U proteklih nekoliko godina brazilski fudbaler Neymar inkasirao je ogromnu sumu novca, a ljetos je postao najskuplji fudbaler u historiji fudbala jer je za nevjerovatnih 222 miliona eura iz Barcelone prešao u PSG.

Prema posljednjim informacijama Neymar ima nevjerovatno unosan ugovor s PSG-om, a računajući i sponzorske saradnje sedmično zaradi čak 775.000 funti. Neymar voli trošiti novac na automobile, a njegova kolekcija automobila košta preko milion funti.

Neymar se može pohvaliti da je jedan od nekoliko ljudi na svijetu koji u svojoj kolekciji imaju Maseratija MC12. Ovih auta postoji samo 50 u cijelom svijetu, a cijena je zaista sitnica jer košta 415.000 funti. U kolekciji ima i Ferrarija 458 Italia koji košta oko 160.000 funti.

Također, ljubitelj je i Audija jer ih ima nekoliko u garaži. Najskuplji model je R8 Spyder koji košta oko 120.000 funti. Posjeduje modele Q7 i RS7 koji koštaju oko 200.000 funti. Najjeftiniji automobili kojeg igrač PSG-a ima u svojoj garaži je Volkswagen Touareg koji ga je koštao oko 44.000 funti.

Ipak, tu nije kraj jer je Neymar nedavno odlučio da proširi bogatu kolekciju sa Porsche Panamerom koja ga je koštala 115.000 eura. I da, na kraju ne treba zaboraviti da Neymar posjeduje privatni avion za koji je izdvojio nevjerovatnih šest miliona funti. Nekada je imao i jahtu, ali je ista oduzeta 2015. godine zbog utaje poreza.

Top Komentari

Benjamingst
Nigdje garaze.... novinar bio sa Neymarom na kafi pa mu on pokazivao prstima imam takvo isto u garazi... a novinar Causevic to sve zapisao.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi