Zbog Messijevog dresa 30 udaraca bičem
Foto: EPA

Teška kazna zbog fudbala

Zbog Messijevog dresa 30 udaraca bičem

Midhat Šljivak

Trojica dječaka brutalno su prebijena od strane pripadnika Islamske države (ISIS) zbog nošenja dresa Lionela Messija, piše Daily Mail.

Dječaci su se u gradu Mosulu u sjevernom dijelu Iraka igrali na ulici, a jedan od njih je imao dres zvijezde Barcelone Lionela Messija.

S obzirom na to da je po pravilima ISIS-a zabranjeno nošenje fudbalskih dresova, dječaci su brutalno kažnjeni.

Oni su javno kažnjeni i to na sa 30 udaraca bičem.

"ISIS je uhapsio trojicu mladića dok su igrali fudbal. Jedan od njih je nosio Messijev dres. Svaki od njih je javno kažnjen sa 30 udaraca bičem, a dres Messija je spaljen", rekao je svjedok događaja.

Iako je fudbal zabranjen od strane ISIS-a, ova organizacija dozvoljava borilačke sportove, pa tako djecu obučavaju raznim sportovima ove vrste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi