Zdravko Mamić platio 45 miliona kuna što je dugovao Hrvatskoj

Ostaje još da odradi zatvorsku kaznu

Zdravko Mamić platio 45 miliona kuna što je dugovao Hrvatskoj

Endin Čaušević

Bivši prvi čovjek Dinama, Zdravko Mamić, već nekoliko godina nalazi se u Bosni i Hercegovini.

Mamić je pobjegao u našu zemlju nakon što je u Hrvatskoj osuđen na 6,5 godina zatvora zbog malverzacija s novcem dok je bio na čelu zagrebačkog Dinama.

On je odlukom Vrhovnog suda Hrvatske dobio zatvorsku kaznu, ali i naređeno je izuzimanje imovinske koristi od 52 miliona kuna.

Mamić je osuđen zbog izvlačenja 116 miliona kuna iz Dinama, ali se s tom kaznom nikada nije pomirio. On već neko vrijeme živi u Međugorju i poručio je da je Bosna i Hercegovina njegova prva domovina.

Međutim, mediji u Hrvatskoj objavili su danas da je Mamić odlučio da plati novac koji je dugovao Hrvatskoj.

Naime, Jutarnji list objavio je da je njegova supruga Marina danas uplatila 45 miliona kuna što je iznos koji je određen pravosnažnom presudom iz marta ove godine.

Mamić je tako ispunio svoju obavezu što se tiče novca, a sada mu ostaje još da se vrati u Hrvatsku i odsluži 6,5 godina zatvrske kazne, no ranije je poručio da to neće uraditi.

Nakon što je dobio kaznu Mamić je počeo "rat" s hrvatskim pravosuđem i na društvenim mrežama je objavljivao razne stvari, a nedavno su zbog toga u Hrvatskoj uhapšene četiri osobe među kojima su trojica sudaca.

Mamić ih je optužio za uzimanje mita, a naveo je da je sve dostavio USKOK-u.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Hrvatska reketira Mamica. Nadam se da je dovoljno pametan da nikad ne kroci na tlo Hrvatske.
10 1
epa
bolje da si napravio klub u BiH za te pare i napravio BH dinamo...
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi