Uhapšene sudije koje je Zdravko Mamić optužio za korupciju
Foto - EPA

Akcija u Osijeku

Uhapšene sudije koje je Zdravko Mamić optužio za korupciju

M. Šljivak

U Osijeku je počela akcija hapšenja sudija povezanih sa slučajem Zdravka Mamića, pišu hrvatski mediji.

Nakon što je osuđen na šest i po godina zatvora za izvlačenje novca iz Dinama, Mamić je sudije optužio za korupciju.

Svakodnevno je objavljivao dokaze o korupciji sudija i Tužilaštvo Hrvatske je odlučilo reagovati.

Među optuženima za uzimanje mita je sudija Županijskog suda u Osijeku koji ga je osudio, a među uhapšenim su nezvanično Darko Krušlin, Zvonko Vekić i Ante Kvesić.

Podsjetimo, Zdravko Mamić zajedno sa bratom Zoranom, koji je također optužen za izvlačenje novca iz Dinama već duže vrijeme boravi u BiH.

Zahvaljujući državljanstvu Bosne i Hercegovine, kojeg obojica imaju, Mamići su izbjegli odlazak u zatvor i iz naše zemlje se pokušavaju izboriti za pravdu.

Mamić: BiH je moja prva domovina i isključivo ću ovdje služiti zatvorsku kaznu

Zdravko Mamić je prije nekoliko mjeseci istakao da će zatvorsku kaznu služiti isključivo u BiH.

BiH je nazvao svojom prvom domovinom zbog porijekla roditelja.

"Došao sam bez papira i pomagala, pokušat ću iz glave reći ono što bi vas moglo zanimati. Znam da volite konkretne stvari i obećavam vam to, bit će imena i događaja kakve ste rijetko čuli. Porijeklo mojih roditelja je iz BiH i danas kažem da je BiH moja prva domovina. Iz dva razloga, zbog toga da ću ja služiti zatvorsku kaznu kažem da ću je isključivo služiti ovdje u BiH", rekao je na press konferenciji.

Bit će interesantno vidjeti šta će se nakon ovih hapšenja desiti sa slučajem Mamić, ali nije isključeno da bi se suđenje moglo ponoviti.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yugopo
Zasto nisi rekao za Bosnu da ti je domovina prije 10 godina.
6 0
Husrefbeg22
Sada bi pravosudni organi Hrvatske trebali osloboditi Zdravka Mamica svih optuzbi i isplatiti mu odstetu za materijalnu moralnu stetu koju su mu nanijeli. Po meni trebalo bi FK Sarajevo sto prije angazovati Zdravka Mamica za savjetnika kluba ako zele neki proboj u Evropu. Za trenera predlazem Varesanovica ili Uscuplica. Ali, ne treba bjezati ni od Zorana Mamica, koji je slobodan gradanin u BiH i moze raditi.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi