Zdravko Mamić poručio: Ako me na silu prebace u Hrvatsku, popit ću otrov!

Nekadašnji prvi čovjek Dinama

Zdravko Mamić poručio: Ako me na silu prebace u Hrvatsku, popit ću otrov!

Odlukom Vrhovnog suda da se odbije prijedlog odbrane za izuzeće predsjednika Županijskog suda u drugom predmetu protigv Zdfravka Mamića otklonjena je i posljednja prepreka za raspisivanje nove potjernice za bivšim prvim čovjekom Dinama.

To u suštini znači da Mamić više neće biti siguran u Bosni i Hercegovini jer njegovo dvojno državljanstvo više neće biti validno.

Sada nema prepreka da Mamić budu izručen Hrvatskoj, ali on poručuje da će, u slučaju da na silu bude prebačen, završiti kao Slobodan Praljak.

"Ako me budu na silu prebacili, ja sam već davno obećao hrvatskoj javnosti što ću napraviti. Pa živ neću izaći pred hrvatski sud. I neću živ sjediti u hrvatskom zatvoru, a u bosanskom bez problema. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Šta sad hoćete da vam nacrtam kako bih to napravio? Rekao sam da živ ne bih došao u hrvatski zatvor'', kaže Mamić za 'Provjereno'.

Mamić doživio veliku neugodnost u restoranu u BiH

Inače, Mamić je nedavno doživio veliku neugodnost u jednom međugorskom restoranu.

Mamić je nakon izricanja presude za pljačku Dinama osuđen na šest i pol godina zatvora, a kako se nema namjeru vratiti u Hrvatsku i odslužiti kaznu, utočište je pronašao u Hercegovini. Ali, i ondje doživljava neugodnosti.

Dalmatinski portal je objavio snimku na kojoj se vidi kako jedan gost restorana vrijeđa Mamića, tačnije ispratio ga je riječima da njemu i četnicima iz Vukovara Hrvati nikad neće zaboraviti. Bez riječi je Mamić pogledao čovjeka koji mu se obratio i otišao, kao i čovjek iz njegove pratnje, vjerovatno tjelohranitelj.

Top Komentari

ArminA
Ovi Rvati mnogo vole otrove .
30 1
Saad
Digao vas iz bijede i lige za bedaka,donio u hr pola milijina kn a doveo evropu i svijet u hr..."izmislio" 20 trenera,otvorio im vrata od poljske do saudijske arabije,a sad ga hoce zatvorit jer im je nepodoban i tako jak postao prijetnja nekim drugima u drzavi...sramota
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi