Ibra sa 42 godine po prvi put izgovorio riječ koju je svaki Bošnjak rekao makar jednom u životu

Zlatan je bio u Dubaiju

Ibra sa 42 godine po prvi put izgovorio riječ koju je svaki Bošnjak rekao makar jednom u životu

A. Čaušević

Svojevremeno je otac Šefik za sina Zlatana Ibrahimovića kazao da je Bošnjak sa dna kace, a sada je čuveni napadač napravio još jedan potez svojstven za bošnjačku naciju, ali i sve muslimane. 

Ibrahimović je već nekoliko mjeseci u penziji, a praktično nema važnijeg sportskog događaja na kojem se do sada nije pojavio. Tako je za vikend prisustvovao UFC događaju u Abu Dhabiju.

Šveđanin bh. korijena je u Emirate stigao kako bi posmatrao borbu svog velikog prijateljea Khamzata Chimaeva koji je sudijskom odlukom pobijedio Kamaru Usmana te tako produžio svoj niz pobjeda.

Ibrahimovića je u Abu Dhabiju ulovuio i Faz Hussain, poznati navijač Manchester Cityja koji arapskog porijekla, a živit i radi u Engleskoj.

Hussain je poznat po tome da se snima sa velikim zvijezdama kako izgovaraju Elhmadulliah, riječ koja je vrlo učestala među bošanjačkom nacijom te u prevodu sa arapskog na bosanski znači hvala Allahu.

Oglasi

Upravo je Hussain uspio uhvatiti Zlatana kako izgovara riječi zahvala Bogu. Šveđanin je to uradio sa osmijehom na licu te je tom prilikom stavio i ruku na srce.

Inače, prije nekoliko godina Ibrahimović je fotografisan kako je klanjao dženazu svom bratu Sapku za kojeg je čuveni napadač bio posebno vezan.

Bivši golgeter Milana i drugih evropskih velikana se nikada nije precizno izjasnio po pitanju svoje religije i čini se da ga ta tema ne zanima previše u životu.

"Za mene se ništa ne mijenja, jer mi je otac musliman, a majka katolkinja. Za mene je to samo pitanje poštovanja. Ja sam svoj Bog. A ko bi onda Bog bio? Kad je moj brat umro, gdje je bio Bog da ga spasi? To je primjer, ali vjerujem u poštovanje i disciplinu", poručio je Ibra prije nekoliko godina.

Prije nekoliko mjeseci je otkriveno da je Ibrahimović svojoj majci Jurki u Švedskoj kupio crkvu te poklonio apartmane, dok je rečenica oca Šefika o svom sinu već sada poprimila epitet kultne.

"Moj Zlatan je Bošnjak jer sam i ja Bošnjak, i to onaj s dna kace", rekao svojevremeno Šefik koji je inače rodom iz Bijeljine.

"Više sam blizak s majkom. S ocem je isto kao i uvijek, nisam blizak s njim kao s majkom jer smo obojica veliki egoisti. Ja sam isti kao on i kada se on svađa sa mnom ne shvata da se svađa sa samim sobom jer smo po ponašanju identični. On me napravio ovakvim kakav sam danas", nedavno je kazao Ibra o svojim roditeljima.

Top Komentari

Hanibal
Sad je vrijeme da koji put ode bar na Bajram namaz.
3 0
Tutumaca
Pravi je on maximilian.nit musliman ni po materi katolik nego ateist po zeni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi