Našli se Srbin, Hrvat i Bosanac: Ibrahimović i Krunić stigli u Beograd, napravili su lom...

Noć za pamćenje

Našli se Srbin, Hrvat i Bosanac: Ibrahimović i Krunić stigli u Beograd, napravili su lom...

A. Čaušević

Poslije dvije godine i žestokih uvreda na stadionu Rajko Mitić je stigao u Beograd. Bio je u društvu bh. reprezentativca Radea Krunića i njih dvojica su sa još nekim igračima imali noć za pamćenje.

Ibrahimović je rođen u Švedskoj, na papirau je Šveđanin, ali srcem i dušom se vrlo često osjeća kao Bosanac, tačnije Balkanac jer je prvenstvno zahvaljujući svom ocu Šefiku poprimio određene običaje svojstvene za narode sa područja bivše Jugoslavije.

Legendarni napadač je poznat po tome da uživa u našoj muzici, redovno sluša Halida Bešlića, dok mu je i pjesma "Jutro je" od Nade Topčagić jedna od dražih.

Nakon okončane sezone u Seriji A i posljednjeg druženja sa saigračima, Ibrahimović je u utorak stigao u Beogradu gdje nije bio sam.

Društvo su mu pravili bh. reprezentativac Rade Krunić i hrvatski internacionalac Ante Rebić, dok im je domaćin u prijestolnici Srbije bio Duško Tošić.

Nakon što su ručali u Maderi, jednom od prestižnih beogradskih reostorana, uslijedio je noćni provod za pamćenje.

Oglasi

Ibrahimović se ludo provodio i đuskao, a isto se može reći za Krunića te Rebića kao i njihove ostale prijatelje i poznanike.

Iako je svjetski čovjek Ibrahimovića s vremena na vrijeme mine želja za Balkanom pa je nakon završene sezone izabrao Beograd kao mjesto za svoj provod.

Podsjećanja radi, posljednji put u Beogradu bio je u februaru 2021. godine kada je Milan gostovao Crvenoj zvezdi u Europa ligi gdje trpio gnusne uvrede sa tribina stadion Rajko Mitić.

Tada su ga određeni navijači Crveno-belih nazvali "smrdljivim balijom", ali je nakon svega nesuđeni bh. reprezentativac pokazao veličinu kazavši da mu je u Beogradu bilo sjajno te da ga povici sa tribina nisu previše pogodili.

Nakon što se vrati u Italiju, pred Ibrahimovićem je vrlo važna odluka i po pitanju njegove karijere. Milan mu neće ponuditi ugovor, pa ostaje da se vidi da li će 41-godišnjak dići sidro ili će pronaći neki novi klub.

Top Komentari

plemic
ibrahimović bosanac, hahahaha
3 0
karlhajncbrazzzo
Krunić koji je iz Bosne nije Bosanac, dok Ibrahimovića koji nikad nije ni bio u Bosni nazivate Bosancem. Vas treba zakonski zabraniti jer širite mržnju i netrpeljivost.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi