Mitski obračun Zlatana sa velikom ulizicom: "Ne laži, slomit ću ti noge!"

Ibri je bio pukao film

Mitski obračun Zlatana sa velikom ulizicom: "Ne laži, slomit ću ti noge!"

A. Čaušević

Mali milion skandala obilježio je karijeru Zlatana Ibrahimovića.

Ibrahimović u oktobru puni 41 godinu, trenutno se oporovlja od operacije koljena, ali nema se namjeru zaustaviti.

Šveđanin je u pregovorima s Milanom oko novog ugovora uz simboličnu platu čime bi seniorsku karijeru produžio na četvrt vijeka.

Sada već legendarni napadač je prvu ozbiljnu avanturu imao u Ajaxu kada se njegov dolazak i nije svidio mnogim lokalnim igračima, prije svega zbog karaktera.

Iako je na papiru Šveđanin Zlatana je uvijek krasio tipični balkanski mentalitet što se uopšte nije svidjelo nizozemskim igračima među kopljanicima, prije svih Rafaelu van der Vaartu.

Oglasi

Van der Vaart je bio kapiten čuvene generacije Ajaxa, imao je odličan odnos sa svima u klubu, bio je neka vrsta "zaštićenog djeteta" i neko na kome se temelji budućnost Kopljanika.

Njih dvojica se nisu slagali što je rezultiralo velikim skandalom i to tokom prijateljskih utakmica između Nizozemske i Švedske kada je Ibrahimović faulirao Van der Vaarta.

Nizozemac je bio siguran da ga je napadač namjerno povrijedio i da je išao da mu slomi nogu. Ibra se pokušao izviniti, ali Van der Vaart nije želio ni da čuje.

Uslijedili su pregovori oko pomirenja, na kraju su obojica završila na ''saslušanju'' kod trenera. U jednom trenutku Ibri je pukao film te je zaprijetio Van der Vaartu da će mu slomiti obje noge ako nastavi lagati.

"Ako on (Van der Vaart) ikada više bude pričao o meni na takav način bez da mi to direktno kaže, odsjeć ću mu ruku", bila je još direktnija Zlatanova poruka.

Oglasi

He was a bit jealous!' - Rafael van der Vaart lifts lid on rift with Zlatan  Ibrahimovic | Goal.com

U Ajaxu su tada postali svjesni da je Ibrahimović spreman da ispuni ono što kaže zbog čega su ga i prodali u Juventus, a Van der Vaart je ostao u timu.

Razlog zašto Van der Vaart nije volio Zlatana je i navoda njegova veza sa Sylvie Meis koja je prvo bila sa švedskim napadačem kada je on stigao u Ajax, a zatim sa Nizozemcem.

Na kraju su se Sylvie i Rafel vjenčali, da bi se razveli 2013. godine kada je nizozemski fudbaler otišao s njenom najboljom prijateljicom. S druge strane Zlatan je u vezi sa Helenom Seger skoro 20 godina.

Ibrahimovića su krasili skandali i u narednim godinama. Zbog svog stava da ne da nikom ispred sebe, ali i odličnih igara na terenu stekao je milione fanova širom svijeta.

Oglasi