Zlatanovo "uništavanje" na bosanski način: Pivo u ruci, naša muzika, naši pokreti...

Ludo se zabavio

Zlatanovo "uništavanje" na bosanski način: Pivo u ruci, naša muzika, naši pokreti...

A. Čaušević

Ako je neko znao kako proslaviti Scudetto, to je definitivno Zlatan Ibrahimović. 

Iako je Šveđanin na papiru, zahvaljujući ocu Šefiku Ibrahimović je kroz život poprimio i zadržao dosta običaja svojstvenih za Bosance.

Bosanski način uživanja kod Zlatana posebno dođe do izražaja kada ostvari neki veliki uspjeh, osvoji trofej ili proslavi rođendan.

Da ne može pobjeći od svojih korijena Ibrahimović je pokazao i na Milanovoj proslavi Scudetta koji je osvojen nakon 11 godina čekanja.

Ibra se maksimalno opustio. U ruci je držao pivo, plesao je i pjevao je pjesmu koja je postala njegov zaštitni znak, odnosno "Jutro je" od Nade Topčagić.

Oglasi

Dok je igrao u Milanu Asmir Begović je u razgovoru za SportSport.ba govorio o tome koliko Ibrahimovića zapravo zanima Bosna i Hercegovina.

"Pravi je lider, ima velika očekivanja od sebe i od drugih igrača, konstantno želi samo najbolje i zbog toga je, uostalom, napravio karijeru kakvu je napravio. Izvan terena je stvarno prijatan dečko, družimo se, zezamo... Ponekad me pita i nešto o BiH, voli i našu kulturu, muziku. Baš mi je Halid Bešlić prije nekoliko dana poslao poslao videoporuku za njega. Bilo mu je drago", tada nam je rekao Begović.

Zlatan je poznat i da voli da provocira. To je uradio i na proslavi kada je bocnuo Hakana Calhanoglua, svog bivšeg saigrača koji je prošlog ljeta iz Milana prešao u Inter.

U jednom trenutku na proslavi Zlatan je uzeo mikrofon u ruke i sa određenom dozom ismijavanja navijačima je rekao: "Dečki, pošaljite poruku Hakanu..."

Kada su prvi put izvrijeđali Turčina Ibrahimović je kazao da nije čuo navijače te da je tražio od njih da ponove iste.

Inače, neki od navijača Milana su tokom proslave i palili Calhanogluov dres što dovoljno govori koliko tifozi Rossonera preziru svog bivšeg ljubimca.

Ibrahimoviću je Scudetto s Rossonerima bio 34. u karijeri, a da li je i posljednji saznat ćemo vrlo brzo pošto se špekuliše o njegovom oproštaju.

Promo

Oglasi