Znate li da se Vieri 2000. godine okušao kao glumac i to legendarnog filma?

Bolje mu je išao fudbal

Znate li da se Vieri 2000. godine okušao kao glumac i to legendarnog filma?

E. Čaušević

Christian Vieri jedan je od najlegendarnijih italijanskih napadača koji je često bio u centru pažnje javnosti.

Vierijev privatni život je itekako bio zanimljiv javnosti, a mnogim skandalima često je bio u centru pažnje. Fudbal mu nije uvijek bio na prvom mjestu iako je ostvario zaista veliku karijeru i igrao za gotovo sve najveće klubovce na Apeninima.

No, ono što malo ko zna jeste da se Vieri okušao i kao glumac jer je 2000. godine dobio ulogu u filmu "Faccia di Picasso" redatelja Massima Ceccherinija. On je u tom filmu napravio parodije filmova "The Shark", "Rocky IV", "The Exorcist" i "Silence of the Innocents".

Vieri je tada dobio ulogu u dijelu filma o Rockyju, a glumio je ruskog boksera Ivana Dragu kojeg u stvarnom filmu glumi Dolph Lundgren. Ipak, filmu više nije bio pretjerano zanimljiv, te je ovo ostala jedina legendarna uloga koju je ostvario.

Fotografija Nogometne Ikone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti