Zoran Mamić nema mira ni u BiH: Zaplijenjen mu skupocjeni Mercedes za kojim se tragalo
Mamići su često na tribinama bh. stadiona

Kako je do njega došla ova 'zvijer', nije poznato

Zoran Mamić nema mira ni u BiH: Zaplijenjen mu skupocjeni Mercedes za kojim se tragalo

Samir Mlaćo
Zoran Mamić nema mira ni u Bosni i Hercegovini. Naime, hercegovina.info prenosi vijest a je bivšem treneru sportskom direktoru Dinama zaplijenjen skupocjeni Mercedes.

Navodi se da je Mercedes Benz AMG GT 63 koji vrijedi 132.000 eura, bio na meti istražitelja zbog sumnje da je zapravo ukraden na području Europske unije.

Također se navodi da je automobil prema potrazi pronađen 1. marta. I to u Mostaru u ulici u kojoj živi Mamić.

On je tu i prijavljen.

Mercedes je izuzet od ženske osoba koja ga je i vozila.

Hrvatska je tražila izručenje Zorana Mamića po više osnova, a glavni je služenje zatvorske kazne od četiri godine i osam mjeseci.

Oglasi

Nekadašnji trener Dinama osuđen je 2018. godine pred Vrhovnim sudom u Osijeku na zatvorsku kaznu zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog kluba.

Zoran Mamić je s bratom Zdravkom i još petoricom okrivljenim osuđen za nezakonito izvlačenje 144 miliona kuna iz kluba, te nanošenje štete u iznosu od 200 miliona kuna kroz fiktivne račune.

Podsjetimo, Zdravko i Zoran Mamić su prije izricanja presude stigli u Bosnu i Hercegovinu čije državljanstvo posjeduju i već godinama su stanovnici Hercegovine.

Često ih se može vidjeti na utakmicama u Premijer i Prvoj ligi Bosne i Hercegovine i uvijek izazivaju ogromnu pažnju.

Zoran Mamić  se nije oglašavao na ovu temu i nije poznato kako je ovaj 'zvijer' došla u njegove ruke.

Top Komentari

Baboisback
Zasto se ne uhapsi taj kriminalac?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti