Nije Santa Barbara, ali kao da će biti: Vila Mamićevih u blizini Kravica izgleda kao u filmovima

Izgradnja u toku

Nije Santa Barbara, ali kao da će biti: Vila Mamićevih u blizini Kravica izgleda kao u filmovima

A. Čaušević

Zdravko i Zoran Mamić, dugo godina najmoćniji tandem hrvatskog fudbala, već neko vrijeme boravi u Bosni i Hercegovini. 

Obzirom da su u Hrvatskoj pravomoćno osuđeni zbog izvlačenja novca svoje utočište su našli u BiH, tačnije u zapadnom dijelu Hercegovine.

Sistem je takav da bh. građani s hrvatskom putovnicom koji imaju problema sa zakonom bježe u Hrvatsku, a hrvatski u BiH. Na kraju pravosuđe i sudovi odbijaju zahtjeve te traženi ne budu isporučeni.

Mamići će još dugo godina boraviti u BiH, sredinom prošle godine su počeli i graditi luksuznu vilu u Ljubuškom, tačnije u blizini vodopada Kravice.

Formalno vilu gradi Zdravkov sin Mario, ali i pticama je jasno da su "Mamićevi dvori" rezervisani za nekadašnjeg prvog čovjeka zagrebačkih Modrih i njegovog mlađeg brata.

Ranije je najavljivano da bi Mamići u novu rezidenciju trebali useliti početkom godine, ali to nije slušaj pošto radovi još uvijek nisu završeni.

Oglasi

Fotoreporter portala SportSport.ba je zabilježio trenutni izgled vile Mamićevih koja će kada bude završena izgledati poput neke luksuzne kuće iz kalifornijskog grada Santa Barbara.

Na putu do gradilišta porazgovarali smo i sa nekoliko mještana koji su nam dali smjernice do budućeg doma uspješnih, ali i etiketiranih fudbalskih radnika.

"Da je Mamić Hajduku, Hajduk bi osvojio Ligu prvaka", govori nam jedan Hajdukovac, dok nam je drugi mještanin u šaljivom tonu dobacio da "ne pišemo loše o Maminhu".

Grubi radovi na jednospratnici su završeni, a nekoliko radnika je radilo na dodatnom objektu iza vile. Sa strane su bila parkirana i dva kamiona...

Većina imanja je zagrađeno visokim kamenim zidovima, u dvorištu se nalazi nekoliko gomila sitnog šljunka kao i nekoliko paleta pločnika.

Grubi radovi su završeni, ali je ostalo još dosta "sitnog" posla, a obzirom na dinamiku radova Mamići će sigurno čekati još nekoliko mjeseci da usele u svoj novi dom.

Podsjećanja radi, Zdravko Mamić je osuđen na 6.5 godina zatvora zbog izvlačenja 16.5 miliona eura iz Dinama, dok je Zoran Mamić prošao sa kaznom od četiri godine i osam mjeseci.

Top Komentari

salt_city
Kaze Zdravko jednom prilikom, pa nisam ja don corleone hehe
12 0
Sanagoal
Samo još zološki vrt i pravi Hercegovački Escobar!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti